Destinaţii turistice pentru iubitorii de flori

Destinaţii turistice pentru iubitorii de flori
 
 

Nu e nevoie să aveţi o imaginaţie ca a lui Van Gogh ca să apreciaţi frumuseţea unei floarea-soarelui. Deşi nu sunt destinaţii în sine, câmpurile cu lavanda, rândurile de lalele şi câmpiile presărate cu narcise sălbatice sunt un spectacol superb pentru cei însetaţi de culoare. Nu trebuie decât să vă porniţi radarul romantic, să ieşiţi de pe drumurile bătute şi să căutaţi puterea florilor. Iată câteva idei de început. Laughing

Câmpiile de levanda din Provence, Franţa

Destinatii de vacanta

Priveliştea panglicilor de lavanda atrage mulţi vizitatori în zona Provence în fiecare an. Câmpurile parfumate se întind pe dealuri şi văi, întrerupte uneori de câte o floarea-soarelui sau maci roşii.

Şarmul zonei nu se limitează însă numai la florile de aici. Mici oraşe istorice, sate pitoreşti, distilerii vechi şi situri antice sunt presărate peste tot în această parte a Franţei şi a sa floră incredibilă. Planuiţi o rută prin Upper Vaucluse, Ventoux sau Luberon şi bucuraţi-vă de călătoria spirituală printre culorile, mirosurile, istoria şi deliciile gastronomice ale zonei.

Lalelele din Ţările de Jos

Destinatii de vacanta

Puneţi-i pe oameni să se gândească la Olanda, şi vor pomeni de lalele, după ce vor menţiona Amsterdam şi Districtul cu Felinare Roşii. Este imposibil să treceţi prin această ţară primavara fără să vedeţi unul dintre cele mai frumoase spectacole florale din lume, cu lalele şi narcise în rolurile principale.

Lider mondial în cultivarea şi exportarea de lalele, Olanda face eforturi considerabile să-şi menţină reputaţia prin câmpii aranjate, incredibila varietate de culori şi paradele florale superbe ţinute în toată ţara între Aprilie şi Septembrie. Cea mai impresionantă colecţie de flori poate fi văzută în apropiere de Alkmaar (nordul Olandei), faimos pentru piaţa de brânză şi istoria sa, precum şi Keukenhof (în apropiere de Liesse, în sudul Olandei) cunoscut şi ca cea mai mare grădină florală din lume

Florile de cireş din Japonia

Destinatii de vacanta

Între lunile Martie şi Mai, în fiecare an, Japonia se îmbracă într-o haină de roz suav şi pentru un scurt timp florile de cireş invadează şi cele mai gri părţi ale junglei urbane. Tokyo, Osaka, Kyoto sau Nagasaki - toate se transformă într-o expoziţie florală de o frumuseţe delicată, iar peisajul japonez devine din ce în ce mai frumos. Călătoriţi în sezonul florilor de cireş şi descoperiţi plăcerile "Hanami", un obicei vechi de a face un picnic sub sakura înflorite, plimbaţi-vă pe sub nori de flori şi învăţaţi despre simbolismul acestora: iubire, primăvară, noroc şi... moarte.

Plaiurile multicolore din Danemarca

Destinatii de vacanta

Peisajul de aici este în mare parte arhitectural, cu păduri bogate, păşuni întinse şi plaiuri multicolore ce se întind de-a lungul coastei cu plaje albe şi mlaştini. Florile de câmp pictează peisajul în toate culorile curcubeului, fiind un fundal superb pentru castelele, poveştile vikinge şi tururile ciclistice prin ţară. Primăvara câmpiile explodează în toate culoriile, iar trifoiul roşu, emblema naţională, macii, nu-mă-uita şi margaretele completează peisajul. Câteva specii de orhidee sălbatică împodobesc zona Gentofte, la nord de Copenhaga.

Namaqualand din Africa de Sud

Destinatii de vacanta

"A vedea raiul într-o floare de câmp este un semn de inocenţă" spunea Wiliam Blake, poet şi pictor englez, aparţinând romantismului. Aici, în Namaqualand, este mai uşor să faci acest lucru decât şi-a imaginat el.

La începutul primăverii, adică într-o scurtă perioadă între iulie şi septembrie această zonă aridă din provincia Cape Nord, Africa de Sud, se transformă într-un deşert înflorat, cu trilioane de narcise albe şi portocalii care răsar din terenul arid. O dată ce veţi ajunge aici, îndreptaţi-vă spre Rezervaţia Skilpad Wild Flower, pentru a vedea unul dintre cele mai interesante fenomene florale din lume.

Victoria din Canada, numit si oraşul grădinilor

Destinatii de vacanta

Oraşul Victoria, capitala British Columbia, Canada, este cunoscut şi ca "oraşul grădinilor", meritându-şi pe deplin supranumele. Are o climă blândă şi destul soare, astfel că grădinăritul e aici o pasiune de o viaţă, şi în consecinţă puteţi vedea multe expoziţii florale care sigur îi vor încâta pe botaniştii îndrăgostiţi de culoare: uimitoarele Grădini Butchart, Parcul Naţional Hatley şi Grădina Abkhazi.

Cu reputaţia sa înflorată, Victoria a stabilit standardul dar şi restul provinciei o urmează îndeaproape. Crini-tigru, trandafiri sălbatici, papadii şi lupinşii vă vor înveseli plimbările prin zona rurală prin paleta de culori ce vă va revigora simţurile cu un bogat buchet de mirosuri.

Priveliştile uimitoare din South Island, Noua Zeelandă

Destinatii de vacanta

Trilogia Stăpânul Inelelor a făcut o treabă bună din a arăta lumii ce incredibilă este Noua Zeelandă. Ceea ce vă amintiţi sunt probabil spaţiile deschise, vârfurile stâncoase şi hăurile ameţitoare şi nu flora alpină şi văile bogate.

De fapt Noua Zeelandă este o grădină naturală, iar cele mai frumoase flori pot fi găsite pe South Island. Aici, câmpiile vara sunt un covor multicolor ce vă vor deschide drumul pe cărările de munte iar lupinşii în floare vor transforma lacul Tekapo într-un teatru violet în aer liber.

Dacă mai ştiţi şi alte destinaţii florale spuneţi-ne: poate fi o vale alpină cu margarete, un câmp de lalele sau un rând de trandafiri într-un parc.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers