Destinaţii turistice de poveste - partea 1

Destinaţii turistice de poveste - partea 1
 
 

Este un vis sau este realitate? Aceste locuri vă vor face să vă întrebaţi dacă aţi intrat pe tărâmul magiei şi al fanteziei sau sunteţi încă cu picioarele pe pământ. Cu panorame ce par din alte lumi, peisaje ireale sau arhitecturi ca din poveşti, toate aceste destinaţii vă vor duce departe de plictisitoarea realitate.

Oraşul Colmar din Franţa

Oraşul Colmar din Franţa

Considerat cel mai frumos oraş din Europa, pitorescul Colmar arată de parcă tocmai a ieşit dintr-o carte cu poveşti. Acest mic oraş din Alsacia este faimos nu numai pentru oraşul său vechi multicolor. Colmar este situat pe Ruta Vinului Alsacian, fiind numit Capitala vinului alsacian. Se laudă nu numai cu un microclimat însorit ci şi cu titlul de al doilea cel mai uscat loc din Franţa, ceea ce îl face ideal pentru viticultură.

Şi dacă titlurile acestea nu sunt de-ajuns i se mai spune şi "mica Veneţie" datorită pieţelor, fântânilor şi canalelor. Este şi oraşul natal al lui Frederic Bartholdi, care a proiectat Statuia Libertatii şi a pictorului Martin Schongauer.

Regiunea Cappadocia din Turcia

Regiunea Cappadocia din Turcia

Valea Porumbeilor, în apropiere de Goreme, regiunea Cappadocia

Dacă există vreo poveste despre un tărâm magic de lut, atunci peisajul ar arăta precum cel din Cappadocia. Fabuloasa regiune, situată în Turcia centrală este renumită pentru ceramică şi pentru formaţiunile sale stâncoase, unice, în care popoarele antice şi-au săpat biserici şi case.

Regiunea este cunoscută şi pentru anumite formaţiuni stâncoase numite "coşurile zânelor", a căror forme variază de la conuri, ciuperci, coloane şi stânci ascuţite. Tradiţia ceramicii şi a olăritului în Turcia reprezintă unul dintre cele mai vechi meşteşuguri, ce datează din anul 8000 iH.

Castelul Neuschwanstein din Germania

Castelul Neuschwanstein din Germania

Nu este o construcţie siropoasă marca Disney, deşi arată ca un castel din poveşti ce găzduieşte vreo prinţesă capricioasă. De fapt, în ciuda aspectului de poveste, castelul este mai bine ancorat în realitate decât aţi putea crede. Construit pe un deal în secolul XIX-lea pentru Ludwig al II-lea, proiectul a fost revoluţionar la vremea lui: clădirea avea apă curentă şi toalete la care se putea trage apa automat şi un sistem de încălzire. Astăzi Neuschwanstein este principala oprire de pe Drumul Romantic, ruta bavareză cu oraşe vechi şi castele.

Oraşul Hoi An din Vietnam

Oraşul Hoi An din Vietnam

Nenumăratele magazine de felinare de hărtie din Hoi An, Vietnam

Hoi An este un loc care nu trebuie ratat dacă vizitaţi Vietnam. Acest mic orăşel colorat, magic şi frumos are mai multe lampioane de mătase decât oameni. Situat pe coasta Mării Chinei de Sud, oraşul a fost un port şi oraş comercial important. Astăzi este un loc de poveste vizitat de mii de turişti şi excursionişti care nu pot rezista farmecului său. Hoi An are o atmosferă superbă, care amestecată cu osptitalitatea captivantă şi arhitectura de poveste, îl fac una dintre cele mai interesante destinaţii din Asia de sud-est.

Insulele Feroe

Insulele Feroe

Imaginile cu peisajele din Insulele Feroe, din trilogia Stăpânul Inelelor chiar vă fac să credeţi că arhipelagul este locuit de elfi şi hobbiţi. Sunt localizate la jumatatea drumului dintre Islanda şi Norvegia, în mijlocul curentului golfului din Atlanticul de Nord. Ele sunt constituite din 18 insule cu un peisaj vulcanic şi valuri ce se izbesc de ţărmul stâncos. Peisajul magic şi misterios al insulelor pare mai aproape de fantezie decât de realitate.

 

Acestea ar fi primele cinci destinaţii de poveste pe care vi le recomandăm cu multă căldură. Dacă aţi fost impresionaţi de aceste destinaţii unice vă îndemnăm să citiţi şi partea a doua a articolului, în care am adunat alte cinci destinaţii uimitoare.

Dacă ar fi să puteţi merge în oricare din destinaţiile de mai sus, pe care aţi alege-o ? Eu aş vrea să mă plimb prin Hoi An. Cool


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers