Destinaţii turistice de poveste - partea 2

Destinaţii turistice de poveste - partea 2
 
 
 

Aşa cum am promis în primul articol pe care l-am scris despre destinaţii de poveste din lume, revin cu alte idei de destinaţii turistice unice şi cu un farmec aparte. În această parte vă voi purta imaginaţia în toate colţurile lumii, din Groelanda până în celebrul oraş portughez Sintra.

Groenlanda

Groenlanda

Neatinsă, îndepărtată şi puţin explorată, Groenlanda este ţara pustiurilor, a potecilor nebătute, peisajelor sălbatice şi a panoramelor uimitoare. Fără copaci, fără drumuri şi aproape fără locuitori insula pare mai degrabă un tărâm al piticilor decât al oamenilor. Rece şi accidentată, Groenlanda este un loc cu o atmosferă de neuitat, în care aurora boreală şi casele frumos colorate "încălzesc" atmosfera.

Kathmandu, Nepal

Kathmandu, Nepal

Frumos şi spiritual, capitala Nepalului, Kathmandu este un loc magic. Înconjurat de munţi maiestuoşi, oraşul are o atmosferă fermecată, sunete şi mirosuri exotice şi temple fascinante. Deşi Kathmandu este unul din cele mai mare oraşe din lume şi-a păstrat şarmul de poveste datorită templelor antice, a altarelor şi a arhitecturii tradiţionale. Numit "Tărâmul Zeilor" pare desprins  într-adevăr din altă lume.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Pădurea de Bambus, Kyoto, Japonia

Padurea de Bambus, Kyoto, Japonia

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Deşi localizată în Kyoto, Japonia şi fără legătură cu filmele, peisajul acesteia seamănă cu cele din "Crouching Tiger, Hidden Dragon" sau "House of Flying Daggers". Este doar un exemplu dintre sutele de păduri ce acoperă regiunea Asiei de sud-est. Bambusul joacă un rol esenţial în culturile asiatice, fiind un simbol al longevităţii în China, al prieteniei în India, iar în Japonia multe dintre templele sintoiste sunt înconjurate de o pădure de bambus, considerată o barieră protectoare împotriva răului.

Veneţia, Italia

Venetia

Veneţia este greu de detronat. Arhitectura este admirabilă, canalele sunt unice şi există numeroase atracţii turistice fantastice într-o atmosferă extraordinară şi unică. Veneţia pare să fie importată dintr-o altă dimensiune, deşi New York Times a descris-o ca fiind "fară de tăgadă, cel mai frumos oraş construit de om". Întinsă pe 117 insuliţe, Veneţia se poate laudă cu 455 de poduri, sute de canale unde romanticele gondole unduiesc prin oraş, fiind şi locaţia unde se ţine faimosul Carnaval, Venice Biennale şi Festivalul de Film.

Sintra, Portugalia

Sintra, Portugalia

Palatul Pena

Nici nu este de mirare că Sintra l-a inspirat pe Lord Byron să scrie Childe Harold’s Pilgrimage, pentru a celebra frumuseţea acestui oraş. Oricine a vizitat acest loc magic, situat nu departe de Lisabona, s-ar putea simţi inspirat să scrie un poem sublin închinat frumuseţii. Palatul Pena, Castelo dos Mouros şi Palacio Nacional de Sintra sunt cele trei palate uimitoare ale oraşului în timp ce Sintra Mountain Range, este unul dintre cele mai mari parcuri din zona Lisabonei, aducând cu sine şi mai mult farmec şi mister.

 

Cel mai bun lucru legat de aceste locuri, în afară de calităţile lor magice este că toate sunt cât se poate de reale. Accesibile, sigure, primitoare, doar aşteaptă să vă faceţi bagajele şi să plecaţi spre tărâmul fanteziei pe pământ.

Aţi fost acolo? Aţi vizitat? Vreţi să le vizitaţi?

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.