Destinaţii alternative pentru un city break în Europa

Destinaţii alternative pentru un city break în Europa
 
 
 

Eşti cu poftă de călătorii, vrei să îţi încarci bateriile în această primăvară şi îţi surâde ideea unui city break? Lasă deoparte marile metropole aglomerate de turişti în fiecare sezon şi îndreaptă-ţi paşii către locuri mai puţin vizitate. Localităţi micuţe, cu aer boem şi peisaje ravisante te aşteaptă să le descoperi. Porneşte cu noi într-o călătorie pe meleaguri fermecătoare şi adaugă locurile nou descoperite pe lista scurtă cu destinaţii alternative pentru un city break în Europa.

Girona, Spania

Girona

La doar o oră distanţă cu maşina de Costa Brava, se află un fermecător orăşel, care redă aproape cu fidelitate atmosfera Barcelonei. Este vorba despre Girona, o localitate captivantă, cu o faleză riverană spectaculoasă. Girona nu duce lipsă de atracţii turistice şi poţi se începi să explorezi micuţa localitate din Pont de Peixateries Velles, locul care îţi va oferi o privelişte superbă asupra întregului oraş. El Call – cartierul evreiesc, Rambla de la Llibertat, Muzeul Tresor Capitular, Băile Arabe şi Pujada de Sant Domenec la Palau dels Agullana completează lista cu atracţii turistice.

Bologna, Italia

Bologna

O vacanţă în Italia îţi va rămâne veşnic întipărită în memorie, iar dacă ai explorat deja marile oraşe din peninsulă, îndreaptă-te spre faimosul oraş universitar Bologna. Indiferent de sezon, Bologna este o destinaţie care nu te va dezamăgi. Bucură-te de frumuseţea arhitecturală a Bolognei, de activităţile culturale, gustă din preparatele locale şi lasă-te fermecat de atmosfera medievală a oraşului.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Brno, Cehia

Brno

Brno este al doilea oraş ca mărime din Cehia şi poate fi o alternativă la Praga. Brno este un important centru universitar al Cehiei şi un punct de tranzit între Praga şi destinaţiile turistice din Moravia. Chiar dacă nu este atât de popular în rândul turiştilor, Brno îţi va lăsa o impresie plăcută de călătorie. Adaugă pe lista locurilor pe care să le vizitezi piaţa centrală a oraşului, Catedrala Sf. Petru şi Pavel, Castelul Spilberk şi Vila Tugendhat, inclusă în patrimoniul UNESCO.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Tallinn, Estonia

Tallinn

Te-ai gândit vreodată să vizitezi Estonia? Dacă nu, este momentul să te laşi cucerit de frumuseţea acestei ţări. Capitala Tallinn, pe vremuri un oraş prosper, păstrează şi acum aerul medieval. În capitala Estoniei vei avea parte de numeroase atracţii turistice şi activităţi care îţi vor umple timpul liber. În plus, Tallinn dispune şi de 5 plaje unde te vei putea relaxa la soare, după o jumătate de zi de explorat oraşul.

Graz, Austria

Graz

Pe valea râului Mur din Austria se află cel de-al doilea oraş ca mărime după Viena. Graz este un oraş celebru pentru arhitectura şi viaţa sa culturală. Dacă ai ajuns în Graz explorează la pas zona centrală. În centrul vechi vei putea admira în voie clădirea parlamentului, Curtea ordinului cavaleresc german, Biserica cu scări, Palatul Saurai şi domul, iar în apropiere se află şi cartierul Franciscan, unde te vei delecta cu bunătăţi italiene şi ştiriene.

Marsilia, Franţa

Marsilia

Situat pe coasta Mării Mediterane, Marsilia este un important centru turistic şi industrial al Franţei şi o destinaţie pe care trebuie neaparat să o vizitezi dacă ajungi în Franţa. Plajele din Marsilia sunt de o frumuseţe deosebită, iar oraşul oferă numeroase obiective turistice. Trece pe listă zona Noailles, Quartier du Panier, Portul Vechi şi Parcul Borely.

Valetta, Malta

Valetta

Capitala Maltei, oraşul Valetta are un farmec aparte. Oraşul a fost construit în secolul al XVI-lea, iar clădirile sale datează din perioada Cavalerilor Maltezi. Cu o istorie impresionantă şi amplasat pe o peninsulă flancată de Portul Marsamxett şi Portul Mare, Valetta se mândreşte cu numeroase clădiri monumente istorice şi o suită impresionantă de lăcaşe de cult. Valletta a fost înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Tu ce alte oraşe mai puţin vizitate de turişti ai adăuga listei noastre cu destinaţii alternative pentru un city break în Europa?

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.