Destinaţie de weekend: Valea Almăjului, judeţul Caraş-Severin

Destinaţie de weekend: Valea Almăjului, judeţul Caraş-Severin
 
 
 

Valea Almăjului este una dintre cele mai frumoase zone ale Banatului rural. În acest areal sălbatic din sud-vestul României vei putea admira unele dintre cele mai frumoase minuni pe care natura le-a creat în ţara noastră. Tot pe aici trece şi Paralela 45. Deşi Valea Almăjului şi judeţul Caraş Severin nu excelează la capitolul infrastructură rutieră, această zonă merită explorată. Hai cu noi într-o incursiune de weekend pe Valea Almăjului.

Localizare

Valea Almajului

Îţi propunem o excursie într-o zonă sălbatică, în care te vei putea bucura de peisaje, natură, linişte şi din care te vei întoarce cu bateriile încărcate. Ca să porneşti în misiunea de explorare a Văii Almăjului, îţi propunem ca punct de pornire oraşul Oraviţa, din judeţul Caraş-Severin. În Oraviţa poţi ajunge din Moldova Nouă, pe Drumul Naţional 57, sau din drumul E70, poţi coti pe Drumul Naţional 57B.

De ce să vizitezi Valea Almăjului

Valea Almajului

Vechea localitate minieră, Oraviţa, are un aer uşor trist şi prăfuit, dar ascunde multe comori nebănuite. Una dintre acestea este Teatrul Vechi Mihai Eminescu – primul teatru românesc din ţară, construit în 1817 de Ion Niuni. Sala mică a teatrului este decorată în stil rococo şi are ornamente placate cu aur de 4 karate. În apropiere de teatru se află un muzeu, cunoscut sub denumirea de Vulturul Negru. Muzeul a fost amenajat în spaţiul în care a funcţionat prima farmacie deschisă într-o zonă montană din România.

Vacanță de vis în Zakynthos

Vacanță de vis în Zakynthos

7 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timișoara
de la 380 Eur
vezi detalii »

După ce ai descoperit comorile Oraviţei, porneşte pe DN57B. Şoseaua te va duce printr-o zonă industrială părăsită, spre una dintre suburbiile oraşului Anina. Vei avea ocazia să vezi ceea ce a mai rămas din vechiile coloni muncitoreşti întemeiate de şvabi, în secolul al XVIII-lea. Şoşeaua te va duce apoi prin zone de munte, cu păduri dese şi un defileu splendid. Este vorba despre Cheile Minişului. După alţi cinci kilometri vei ajunge la una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Ai ghicit, este vorba despre Cascada Bigăr.

Vacanță de neuitat în Rimini

Vacanță de neuitat în Rimini

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »

Cascada Bigar

Dacă ai mai mult timp la dispoziţie şi simţi cum muntele te cheamă, rezervă-ţi câteva ore în care să cutreieri potecile din împrejurimi. În apropiere de cascadă vei observa un panou în care sunt explicate drumurile de munte care te vor duce să vezi privelişti minunate şi sate răsfirate.

Rudaria

Fotografie preluata de pe www.info-caras.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De la Cascada Bigăr, DN 57B te va duce spre satul Bozovici, vei lăsa în urmă defileul îngust şi abrupt, pentru a explora de această dată un peisaj cu păşuni şi râuri cristaline. Dacă întâmplător ai dat peste pârâul Rudăria, nu-l mai pierde din ochi. Urmează firul apei până în localitatea Eftimie Murgu. De aici porneşte pe jos spre Cheile Rudăriei şi spre Parcul Mulinologic Rudăria. Vei fi surprins să întâlneşti în drumul tău un muzeu în aer liber unde vei putea admira mori vechi de apă şi din lemn.

Ţie ce alte zone montane din România ţi-ar plăcea să explorezi?

Săptămână de răsfăț în Croația

Săptămână de răsfăț în Croația

7 nopţi cazare
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.