Destinaţie de weekend: Staţiunea Băile Felix, judeţul Bihor

Destinaţie de weekend: Staţiunea Băile Felix, judeţul Bihor
 
 

Ţi-e poftă de bălăceală şi vrei să evadezi într-un loc în care să te relaxezi şi să îţi încarci bateriile. Vizitează Băile Felix, cea mai mare staţiune balneoclimaterică din România. Situată în nord-vestul ţării, staţiunea Băile Felix este o oază de linişte şi un loc în care izvorăsc ape termale cu proprietăţi curative. Staţiunea este deschisă pe tot parcursul anului şi este o destinaţie ideală pentru weekend de relaxare, indiferent de anotimp.

Localizare

Baile Felix

Fotografie preluata de pe www.bihorinimagini.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Staţiunea Băile Felix se află în judeţul Bihor, în Câmpia Crişurilor, la doar 8 kilometri de municipiul Oradea. Accesul spre staţiune este uşor şi se face din Oradea pe drumul E71. La Felix se poate ajunge şi cu trenul, până în gara Oradea, de unde microbuze speciale te vor duce în staţiune. Staţiunea Băile Felix este renumită pentru apele sale minerale termale cu proprietăţi curative. Apele termale care izvorăsc în staţiune vindecă afecţiunile reumatice, cele post-traumatice, afecţiunile neurologice şi alte boli asociate.

De ce să vizitezi staţiunea Băile Felix

Staţiunea Băile Felix este binecuvântată cu ape termale care izvorăsc de mii de ani. Datorită acestui fapt, în staţiune au fost amenajate numeroase ștranduri termale în care este colectată apa cu proprietăţi curative. Cel mai cunoscut dintre acestea este ştrandul Apollo, construit în 1900, dar care a fost renovat şi transformat într-un adevărat loc de distracţie, relaxare şi tratament.

Nuferi

Fotografie preluata de pe www.panoramio.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pe lângă numeroasele ştrandul termale, staţiunea se bucură şi de alte atracţii turistice. Una dintre acestea este Lacul cu Nuferi. Peisajul este extrem de pitoresc şi colorat. Pe luciul întins de apă al lacului plutesc nuferi delicaţi şi lotuşi aclimatizaţi, printre care înoată nestingherite broaşte ţestoase. În apropiere de staţiune, un alt loc deosebit de exotic îşi aşteaptă vizitatorii. Este vorba despre Rezervaţia Pârâul Perţa, adesea confundată cu Lacul cu Nuferi din staţiune, şi în care pot fi admirate trei specii naturale protejate, respectiv Nymphaea Lotus Thermalis, peştele Roşioara lui Racoviţă şi melcul Melanopsis Parreyssi, care a supravieţuit erei glaciare.

Staţiunea Băile Felix este o destinaţie ideală şi pentru iubitorii de drumeţii montane, fiind punct de pornire spre numeroase trasee care şerpuiesc prin inima naturii. În apropiere de Băile Felix, oraşul Oradea este un loc numai bun pentru explorat.

Tu ai fost la Băile Felix? Împărtăşeşte cu noi experienţa ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers