Destinație de weekend: Sovata, județul Mureș

Destinație de weekend: Sovata, județul Mureș
 
 

Petru cei ce caută o destinație de weekend, Sovata este o variantă cât se poate de bună. Fie că vrei să te relaxezi la soare sau ești curios să încerci unul dintre tratamentele cu ape tămăduitoare, cu siguranță o să ai parte de câteva zile cât se poate de odihnitoare.

Unde este Sovata

Stațiunea Sovata se află în orașul cu același nume din județul Mureș, la aproximativ 70 de kilometri de Târgu Mureș, pe DN13A. Poți ajunge cu ușurință aici cu mașina personală, de oriunde din țară, dar există și variante de transport cu autocarul și cu trenul.

Hartă Sovata

Locuri de cazare în Sovata

Dacă alegi Sovata ca destinație de weekend bugetul pentru cazare nu va fi o problemă. Există opțiuni pentru toate buzunarele. Iată câteva dintre propunerile noastre:

Nu ești mulțumit de aceste variante, alege alta care ți se potrivește mai bine:

Ce poți face la Sovata

Sovata este o destinație de weekend numai bună dacă vrei să scapi de caniculă. În această stațiune balneară verile sunt destul de răcoroase, temperaturile medii fiind de aproximativ 19 grade Celsius. Desigur, principala atracție turistică de la Sovata sunt lacurile cu ape clorurate și sodice, recunoscute ca având efecte binefăcătoare pentru cei care suferă de diferite afecțiuni (boli ginecologice, afecțiuni digestive, afecțiuni ale sistemului nervos, boli cardiovasculare și altele).

Tratamentele se fac la baza de lângă Lacul Ursu, la baza hotelului Danubius sau la baza hotelului Aluniș. Există diferite pachete de tratament dintre care poți să alegi, având la dispoziție și un medic care te va ajuta să decizi.

Sovata

Fotografie preluata de pe vila-park.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De asemenea, la Sovata se mai pot face: băi calde în bazin, băi în lacurile din stațiune, împachetări cu nămol cald, kinetoterapie, hidroterapie, saună și gimnastică medicală.

Indiferent că ai nevoie de tratament sau nu, te poți bucura din plin de piscinele cu apă sau de ofertele de spa. Însă, cei care vor o mini-vacanță ceva mai activă au de unde alege. Astfel, Sovata este o destinație de weekend care oferă: drumeții pe traseele din jurul lacurilor sau la Muntele de Sare, turul stațiunii cu trenulețul, plimbări cu barca, distracție la parcul de aventură de lângă Lacul Tivoli, plimbare cu Mocănița (15 lei pentru copii/ 20 de lei pentru studenți și pensionari/ 30 de lei pentru adulți) pe traseul Sovata – Câmpu Cetății, călărie, excursii cu ghid, plimbări cu biciclete și multe altele.

Mocanita

Fotografie preluata de pe sorinplaton.wordpress.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Considerată drept una dintre cele mai frumoase stațiuni balneare din România, Sovata este o destinație de weekend excelentă nu doar vara, ci și iarna. La doar câțiva kilometri de stațiune poți schia și face snowboarding.

Ai fost deja la Sovata? Povestește-ne cum a fost


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers