Destinație de weekend: Slănic-Moldova, în județul Bacău

Destinație de weekend: Slănic-Moldova, în județul Bacău
 
 

Dacă îți dorești un weekend în care să scapi de caniculă, noi îți propunem o incursiune într-una dintre cele mai interesante locuri din România, Slănic-Moldova. Deși, poate, nu este la fel de cunoscută precum Băile Herculane sau Călimănești, Slănic-Moldova te va surprinde nu doar cu izvoarele sale de ape carbonate și sulfuroase, ci și cu panorame superbe și cel mai ozonat aer din România. Așadar, lasă gălăgia orașului în urmă și hai cu noi într-o aventură de weekend în acest loc superb supranumit și "Perla Moldovei".

Scurt istoric şi localizare

Slănic-Moldova

Fotografie preluata de pe enjoytravel.md. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Izvoarele de la Slănic-Moldova au fost descoperite încă din 1801. Câteva decenii mai târziu s-au efectuat primele teste chimice, iar până la finalul secolului al XIX-lea au apărut și primele instalații balneare. De-a lungul timpului, calitățile acestor izvoare au fost confirmate de diferite instituții din străinătate fiind comparate cu apele minerale de la Vichy, Aix-le-Bains sau Karlovy Vary.

Slănic-Moldova se află la 80 de kilometri de Bacău și pentru a ajunge acolo trebuie să-ți iei ca punct de reper orașul Onești. Pornești pe drumul național 12A spre Târgu Ocna, iar apoi continui stânga pe drumul național 12B unde, după 17 kilometri, vei ajunge la Slănic-Moldova.

De ce să vizitezi stațiunea Slănic-Moldova?

Slănic-Moldova

Fotografie preluata de pe icar.travel. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bineînțeles, principalul motiv pentru care trebuie să vizitezi stațiunea Slănic-Moldova sunt cele 20 de izvoare termale care îmbogățesc această zonă pitorească. Proprietățile curative ale acestor ape sunt faimoase, stațiunea având o serie de instalații pentru diferite tipuri de terapii și tratamente. Mai mult, stațiunea Slănic-Moldova are un climat de salină, fiind situată nu departe de Târgu Ocna. De fapt, Slănic- Moldova are cel mai ozonat aer din Romania.

Slănic-Moldova

Fotografie preluata de pe hotelperlaslanic.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pasionații de arhitectură vor pot admira cazinoul din Slănic-Moldova, un superb monument istoric de interes național ridicat în 1894, precum și fosta clădire a primăriei construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. De asemenea, iubitorii de drumeții pot explora cheile și cascada Slănicului, de-a lungul traseului ”300 de scări”, unde vor putea admira peisaje sălbatice de o frumusețe rară. La final, relaxează-te câteva momente în superbul parc din centrul stațiunii și bucură-te de aerul curat și peisajele minunate din jur.

Tu ce alte locuri minunate din România ai vizitat până acum?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers