Destinație de weekend: Sâmbăta de Sus, județul Brașov

Destinație de weekend: Sâmbăta de Sus, județul Brașov
 
 

Dacă vrei să te relaxezi câteva zile într-o zonă minunată din România, noi îți recomandăm localitatea Sâmbăta de Sus din județul Brașov. Cu o istorie de peste șase secole, Sâmbăta de Sus este o adevărată oază de liniște unde poți admira lăcașuri de cult superbe și un mic castel care, deși nu se numără printre cele mai populare din România, merită să fie vizitat. Dacă la toate acestea adaugi și panorame incredibile cu Munții Făgăraș, obții o destinație de weekend spectaculoasă unde vei avea parte de un mini-concediu perfect.

Unde se află Sâmbăta de Sus

Sâmbăta de Sus se află în Țara Făgărașului, la 85 de kilometri de Brașov. De pe drumul Brașov – Sibiu, în dreptul localității Sâmbăta de Jos, virezi stânga și parcurgi mai puțin de 6 kilometri pe un drum județean bine întreținut pentru a ajunge la Sâmbăta de Sus.

Harta Sâmbăta de Sus

Această localitatea este atestată documentar din 1437, fiind un loc în care tradițiile specifice regiunii au fost păstrate cu sfințenie. Încă de la început, localnicii se ocupau cu agricultura și creșterea animalelor, lucru valabil și în ziua de azi. Tot la Sâmbăta de Sus se află și un complex turistic format dintr-o serie de cabane ridicate în jurul Mănăstirii Brâncoveanu.

Sambata de Sus

Ce poți face la Sâmbăta de Sus

Cea mai importantă atracție turistică de la Sâmbăta de Sus este mănăstirea omonimă cunoscută și sub numele de Mănăstirea Brâncoveanu. Aceasta este un așezământ monahal de călugări ce datează din 1657. Inițial Mănăstirea Sâmbăta de Sus a fost doar o simplă biserică din lemn, care apoi a fost transformată într-o clădire mai mare de zid de către domnitorul Constantin Brâncoveanu, la începutul secolului XVIII, iar câțiva ani mai târziu, biserica a fost decorată cu picturi murale.

Sambata de Sus

Mai târziu, în jurul bisericii se face o mănăstire, care, de-a lungul anilor, ajunge să fie dărâmată și refăcută, lăcașul devenind faimos după ce în anii ’40, Arsenie Boca devine starețul mănăstirii.

Sambata de Sus

Tot la Sâmbăta de Sus mai poți vizita și Conacul Brâncoveanu, o ctitorie a urmașilor domnitorului, care de-a lungul timpului a fost conac boieresc, casă de vacanță pentru diferite personalități politice importante, dar și școală, tabără și chiar și depozit de mere. Astăzi, conacul a fost restaurat, devenind rapid un loc îndrăgit de turiștii care vizitează această zonă. La câteva sute de metri de clădire se află câteva rămășițe ale unui castel ridicat în vremea lui Constantin Brâncoveanu, mai exact o poartă monumentală.

Iată și câteva locuri de cazare în Sâmbăta de Sus unde cu siguranță vei avea parte un weekend minunat.

Tu ai vizitat Sâmbăta de Sus? Ce ți-a plăcut cel mai mult aici?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers