Destinație de weekend: Salina Târgu Ocna, județul Bacău

Destinație de weekend: Salina Târgu Ocna, județul Bacău
 
 

În inima Moldovei, la câțiva kilometri de orașul Onești, se află una dintre cele mai interesante saline din RomâniaSalina Târgu Ocna. Săpată adânc în pământ, de îndată ce pășești pe holurile uriașe ale salinei vei avea impresia că te afli într-un oraș subteran, cu o superbă biserică, un muzeu tematic și o mulțime de locuri de relaxare. Așadar, hai cu noi într-o excursie de weekend în Salina Târgu Ocna.

Unde se află Salina Târgu Ocna

Salina Targu Ocna

Fotografie preluata de pe onestiul.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai veche mențiune despre exploatarea sării în zonă datează din 1380, această regiune fiind încă de atunci bogată în zăcăminte de sare. În minele de aici lucrau nu doar muncitorii liberi (ocolașii și sălagii), ci și ocnașii, criminalii care erau condamnați al muncă silnică. La sfârșitul secolului al XIX-lea se pune în funcțiune "Teledinamicul de la Târgu Ocna", primul funicular din România, cu ajutorul căruia se transporta sarea până la halta CFR. Funicularul a funcționat doar 11 ani, până când linia de cale ferată a fost prelungită până la magaziile minei.

Salina Targu Ocna

Fotografie preluata de pe portileocnei.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Prima bază de turism din Salina Târgu Ocna a fost deschisă în 1974, în mina Pilot, primind numele de Sanatoriu. Aflată la o adâncime de 130 de metri, aici veneau oameni din întreaga țară pentru tratarea diverselor maladii. Tot aici a fost deschis și primul muzeu al sării. Această bază a fost închisă în 2005, în prezent activitatea de turism fiind concentrată la etajul 9 al minei Trotuș.

Salina Târgu Ocna se află la mai puțin de 10 minute de mers pe jos de centrul localității Târgu Ocna. Totodată, salina se află la aproximativ 20 de kilometri de orașul Onești, pe drumul spre Miercurea Ciuc.

Citește și: Destinație de weekend: Slănic-Moldova, în județul Bacău

De ce să vizitezi Salina Târgu Ocna

Salina Targu Ocna

Fotografie preluata de pe onestiul.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Baza turistică din Salina Târgu Ocna se află la 240 de metri adâncime, având o suprafață de 13.000 de metri pătrați. Salina are terenuri de baschet, tenis de câmp, minifotbal, precum și un lac cu apă sărată și o cascadă, ce formează un peisaj incredibil. Temperatura constantă din interiorul Salinei Târgu Ocna de 12 grade Celsius și aerosolii salini fac din acest loc unul ideal pentru relaxare.

În 1992, în inima salinei a fost construită prima biserică subterană din Europa. Având hramul Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor, biserica se mândrește cu un superb altar decorat cu 12 icoane.

Biserica Sf. Varvara

Fotografie preluata de pe onestiul.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La Muzeul Sării din Salina Târgu Ocna poți afla mai multe despre istoria minei de sare, precum și despre proprietățile terapeutice ale sării.

La suprafață, lângă Salina Târgu Ocna este amenajat un ștrand cu apă sărată, unde te poți relaxa la soare și poți înota. Salina se mândrește și cu o sală de spectacol, numită după marele actor Florin Piersic, precum și cu o pistă de karturi pentru copii și adulți deopotrivă.

Salina Targu Ocna

Fotografie preluata de pe infoturism-moldova.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Salina Târgu Ocna este deschisă în fiecare zi între orele 7-15 (în perioada 1 octombrie - 30 martie) și între orele 7 - 17 (în perioada 1 aprilie - 30 septembrie). Biletul întreg pentru a vizita Salina Târgu Ocna costă 20 de lei, iar tariful de intrare la ștrandul cu apă sărată este de 18 lei.

Citește și: Descoperă România: 5 saline în care trebuie să ajungi

Tu ai vizitat Salina Târgu Ocna? Povestește-ne despre excursia ta în comentarii!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers