Destinație de weekend: Rozariul de la Mândruloc, județul Arad

Destinație de weekend: Rozariul de la Mândruloc, județul Arad
 
 

Știai că în județul Arad se află cel mai mare rozariul din sud-estul Europei? Într-o mică localitatea, la câțiva kilometri de municipiul Arad, se află una dintre cele mai frumoase grădini din țara noastră, unde, în timpul sezonului cald, poți asista la un adevărat spectacol de culoare și miresme. Cunoscut și sub numele de Eutopia Gardens, Rozariul de la Mândruloc se mândrește cu mii de soiuri trandafiri multicolori din întreaga lume, fiind o destinație perfectă de weekend.

Unde este Rozariul de la Mândruloc

Rozariul se află la ieșire din localitatea Mândruloc, la 11 kilometri de orașul Arad. Grădina se află chiar la marginea Drumului European 68, fiind vizibilă de pe carosabil. Din păcate, Rozariul de la Mândruloc se află în plin proces de amenajare și nu există prea multe panouri de semnalizare, așa că va trebui să fii foarte atent să nu îl ratezi.

Harta Rozariul de la Mândruloc

Orar de vizitare la Rozariul de la Mândruloc

Rozariul de la Mândruloc din județul Arad poate fi vizitat în fiecare zi începând cu ora 09. Parcul se închide la ore diferite, în funcție de sezon:

  • Aprilie – septembrie: 09 – 20
  • Octombrie: 09 – 19
  • Noiembrie – martie: 09 – 17

Ultima intrare se face cu jumătate de oră înainte de închidere.

Deocamdată accesul la Eutopia Gardens din Mândruloc este gratuit, dar, când lucrările de amenajare se vor finaliza, cel mai probabil în 2017, se va percepe o taxă de intrare.

rozariul de la mândruloc

Fotografie preluata de pe vestic.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ce poți face la Rozariul de la Mândruloc

Construcția acestui parc dendrologic din județul Arad  a început în 2002 și, deși nu este complet amenajat, este un loc de o frumusețe excepțională. Rozariul de la Mândruloc se întinde pe 25 de hectare, din care 3 hectare sunt pline cu mii de soiuri de trandafiri aduși din toate colțurile lumii, mulți dintre ei premiați la competiții internaționale. Grădina cuprinde și zone cu alte plante, precum arbori ornamentali, colecții de plante perene și o zonă de livadă.

Eutopia Gardens, Arad

Fotografie preluata de pe vestic.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Eutopia Gardens este o oază de natură pitorească, mărginită de pădurile Vladimirescu, dealurile Ghiorocului și valea Mureșului, ce poate fi vizitată tot timpul anului. Totuși, dacă vrei să asiști la incredibilul spectacol de culoare, atunci trebuie să vizitezi parcul în perioada 20 mai - 20 iunie, când aleile întortocheate sunt mărginite de mii de flori multicolore.

În fiecare an, în preajma Rusaliilor, Rozariul de la Mândruloc găzduiește și un eveniment fascinant – Sărbătoarea Trandafirului, un festival cu tradiție și multă, multă culoare.

Poze de la Rozariul de la Mândruloc

Tu ai vizitat Rozariul de la Mândruloc? Povestește-ne despre experiența ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers