Destinație de weekend: Peștera Liliecilor, Moeciu

Destinație de weekend: Peștera Liliecilor, Moeciu
 
 
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Monument al naturii și arie protejată, Peștera Liliecilor este cunoscută deoarece adăpostește specii rare de lilieci. Peștera este situată în nord-vestul platformei Branului la o altitudine de 950 metri, s-a format prin eroziunea muntelui de către pârâul Văii cu Cale și mai este cunoscută și sub denumirea de Peștera Mare sau Peștera Bădichii.

Cum ajungi la Peştera Liliecilor

Peștera Liliecilor este situată în localitatea Peștera, comuna Moieciu la 28 kilometri de Brașov, în culoarul Rucăr-Bran, la poalele Munților Bucegi și ale Munților Piatra Craiului.

Pestera Liliecilor

Fotografie preluata de pe bimturism.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De ce să vizitezi Peștera Liliecilor

Peștera este neamenajată, deci trebuie să fiți pregătiți cu echipament adecvat: cizme și lanternă. Accesul în peșteră se face printr-un culoar mic din care se intră într-o grotă şi se continuă cu un alt culoar, care are o lungime de 15 metri şi la capătul căruia se află un horn. Având o suprafață de 1.5 hectare, peștera adăpostește diverse specii de lilieci și numeroase formațiuni calcaroase numite lacrimi ale pământului. În interior curge un firicel de apă, climatul este cald și cu umiditate moderată. Din tavan cad picaturi de apă iar pereții au diverse nuanțe, culoarea predominantă este verde.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Frumusețea peșterii și unicitatea ei este dată de coloniile de lilieci care trăiesc în sutele de orificii săpate în pereții peșterii, se pot vedea și simți pe pereți depunerile de guano (excremente de lilieci).

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Pestera Liliecilor

Fotografie preluata de pe ipedia.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Activitatea de bază a locuitorilor din satul Peștera este păstoritul, specialitatea zonei este brânza în coajă de brad, iar locul este potrivit pentru cei care iubesc muntele și drumețiile. Există chiar și un monument închinat ciobanilor din zona Branului. Pe acesta se poate citi o strofă din legenda Branului:

Tu Ghicuță urci Vlădușca
Pînă-n pietrele lui Crai
Să-mi faci brânza cea mai grasă,
Dar în coji de brad s-o dai 
Afle vărul Secelean
C-a facut-o un Peșterean. 

Dealurile cu pășuni, căpițe de fân, adăposturi pentru animale, sătenii care prestează diverse activități specifice anotimpului și locului te îmbie la relaxare și la drumeții pe jos sau cu bicicleta. Toate te îmbie la o plimbare de weekend spre Peștera cu Lilieci.

Tu ai vrea să vizitezi această peșteră impresionantă?

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.