Destinaţie de weekend: Parcul Natural Comana

Destinaţie de weekend: Parcul Natural Comana
 
 
 

Parcul Natural Comana adăpostește, protejează și conservă o gamă diversificată de floră și faună specifică Câmpiei Române. Având o suprafață de 24963 hectare, parcul a fost declarat arie protejată, fiind o zonă umedă de importanță internațională. Situl Comana include și rezervațiile naturale: Pădurea Ologa-Grădinari și Pădurea Padina Tătarului.

Scurt istoric și localizare

Parcul este situat în județul Giurgiu, la 30-40 kilometri de București și se întinde pe teritoriile administrative a comunelor Comana, Călugăreni, Colibași, Băneasa, Goștinari, Greaca, Mihai Bravu și Singureni.

Parcul Comana

Fotografie preluata de pe calatoruldigital.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Săptămână de relaxare în Bari

Săptămână de relaxare în Bari

7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 345 Eur
vezi detalii »

Atracții turistice din Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana include o mare diversitate de habitate: păduri dacice de stejar și carpen, păduri de cer, gorun și ulm, pajiști, zăvoaie, mlaștini, lacuri și râuri cu ape mâloase. Acestea sunt cuprinse în trei arii protejate: Rezervația Științifică de ghimpe, Rezervația Științifică de bujor și Balta Comana.

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »

În luna mai poate fi admirat ghimpele pădureț, ale cărui flori sunt alb-verzui și au formă de stea. Fructele se coc în septembrie, sunt de culoare roșie și seamănă cu cireșele. Planta este utilizată în scop terapeutic pentru tratarea circulației venoase deficitare.

Parcul Comana

Fotografie preluata de pe lataifas.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La câțiva kilometri de Comana, pe teritoriul comunei Mihai Bravu, se găsește rezervația de bujor numită Padina Tătarului. Florile sunt diferite de bujorul care crește în grădinile de la țară, au culoarea roșie și mai puține petale.

Balta Comana, pe care vă puteți plimba cu barca, găzduiește 141 specii de păsări şi 13 specii de pești, dintre care țigănușul și cleanul de Comana se găsesc doar în acest areal.

Pe teritoriul parcului sunt numeroase amenajări lacustre: un observator pentru păsări, podețe, trasee pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta. Cabana Fântâna cu Nuc adăpostește sediul administrativ al parcului și a fost construită în anul 1889.

În apropiere se află Mănăstirea Comana, ridicată în anul 1588 în timpul domniei lui Radu Șerban pe ruinele unei mănăstiri ctitorită de Vlad Tepeș în 1461.

Tu ai vizitat Parcul Natural Comana?

Vacanță de lux în Bodrum

Vacanță de lux în Bodrum

7 nopți cazare, all inclusive, zbor din București
de la 440 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.