Destinaţie de weekend: Parcul Natural Comana

Destinaţie de weekend: Parcul Natural Comana
 
 

Parcul Natural Comana adăpostește, protejează și conservă o gamă diversificată de floră și faună specifică Câmpiei Române. Având o suprafață de 24963 hectare, parcul a fost declarat arie protejată, fiind o zonă umedă de importanță internațională. Situl Comana include și rezervațiile naturale: Pădurea Ologa-Grădinari și Pădurea Padina Tătarului.

Scurt istoric și localizare

Parcul este situat în județul Giurgiu, la 30-40 kilometri de București și se întinde pe teritoriile administrative a comunelor Comana, Călugăreni, Colibași, Băneasa, Goștinari, Greaca, Mihai Bravu și Singureni.

Parcul Comana

Fotografie preluata de pe calatoruldigital.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Atracții turistice din Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana include o mare diversitate de habitate: păduri dacice de stejar și carpen, păduri de cer, gorun și ulm, pajiști, zăvoaie, mlaștini, lacuri și râuri cu ape mâloase. Acestea sunt cuprinse în trei arii protejate: Rezervația Științifică de ghimpe, Rezervația Științifică de bujor și Balta Comana.

În luna mai poate fi admirat ghimpele pădureț, ale cărui flori sunt alb-verzui și au formă de stea. Fructele se coc în septembrie, sunt de culoare roșie și seamănă cu cireșele. Planta este utilizată în scop terapeutic pentru tratarea circulației venoase deficitare.

Parcul Comana

Fotografie preluata de pe lataifas.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La câțiva kilometri de Comana, pe teritoriul comunei Mihai Bravu, se găsește rezervația de bujor numită Padina Tătarului. Florile sunt diferite de bujorul care crește în grădinile de la țară, au culoarea roșie și mai puține petale.

Balta Comana, pe care vă puteți plimba cu barca, găzduiește 141 specii de păsări şi 13 specii de pești, dintre care țigănușul și cleanul de Comana se găsesc doar în acest areal.

Pe teritoriul parcului sunt numeroase amenajări lacustre: un observator pentru păsări, podețe, trasee pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta. Cabana Fântâna cu Nuc adăpostește sediul administrativ al parcului și a fost construită în anul 1889.

În apropiere se află Mănăstirea Comana, ridicată în anul 1588 în timpul domniei lui Radu Șerban pe ruinele unei mănăstiri ctitorită de Vlad Tepeș în 1461.

Tu ai vizitat Parcul Natural Comana?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers