Destinație de weekend: Muzeul Țăranului Român

Destinație de weekend: Muzeul Țăranului Român
 
 
 

România se mândrește cu unele dintre cele mai bogate și interesante tradiții populare din întreaga lume. Datorită istoriei sale tumultoase, fiecare regiune din țara noastră are o cultură specifică cu o mulțime de tradiții păstrate cu sfințenie. Dacă îți dorești să descoperi această moștenire culturală în toată splendoarea sa ar trebui să faci o excursie la Muzeul Țăranului Român din București. Aici vei putea descoperi zeci de mii de obiecte din toate colțurile României, ce reflectă istoria fascinantă a națiunii noastre.

Scurt istoric și localizare

Primul muzeu de acest fel a fost inaugurat în 1906 sub denumirea de Muzeul de etnografie, artă națională, artă decorativă și industrială. În primii ani de existență, instituția a fost găzduită în clădirea fostei monetării a statului, până când un edificiu nou, ridicat la marginea șoselei Kiseleff, avea să devină "casa" muzeului. Alintat de bucureșteni drept Muzeul de la Șosea, această clădire realizată în stil neo-românesc, inspirată din tradiția brâncovenească, ajunge să fie declarată monument istoric.

 Muzeul Taranului Roman

Fotografie preluata de pe merg.in. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De-a lungul timpului, acest muzeu a primit diferite denumiri, până când în februarie 1990 a devenit Muzeul Țăranului Român, devenind astfel și unul dintre cele mai importante muzee din București.

De ce să vizitezi Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român se mândrește cu aproape 100.000 de artefacte, printre care o bogată colecție de ceramică, port popular, lemn, mobilă și țesături pentru interior. Acest adevărat tezaur a fost constituit încă din 1906 și este înnoit în permanență. Doar colecția de ceramică are aproximativ 18.000 de piese, reprezentative pentru cele 200 de centre de olărit din România, cea mai veche piesă datată fiind din 1764.

Muzeul Taranului Roman

Fotografie preluata de pe nini.qsl.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Colecția de port popular a Muzeului Țăranului Român se mândrește cu 20.000 de piese din toate regiunile românești, începând cu secolul al XIX-lea. Printre cei care au contribuit la această colecție se numără Regina Maria, Sabina Cantacuzino și Elisa I. Brătianu. La fel de interesantă este și colecția religioasă ce cuprinde 4.000 de artefacte precum icoane pe lemn și sticlă, troițe, xilogravuri sau cruci.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Muzeul Țăranului Român este o alegere inedită pentru weekend, expozițiile sale interactive fiind o adevărată aventură pentru vizitatorii de toate vârstele.

Tu ai vizitat Muzeul Țăranului Român? Povestește-ne experiența ta!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.