Destinație de weekend: Mănăstirea Negru Vodă

Destinație de weekend: Mănăstirea Negru Vodă
 
 
4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Important centru monastic, istoric și cultural Mănăstirea Negru Vodă a fost ctitorită în anul 1215 de către Radu Negru Voievod. Al doilea ctitor al mănăstirii și care a refăcut din temelii lăcașul a fost Matei Basarab, domnitorul Țării Românești. Acesta a transformat vechea biserică într-o mănăstire de călugari, prin hrisovul din august 1647, în același an fiind ridicat și Turnul clopotniței, înalt de 35 metri și având destinația de poartă și fortificație cu caracter militar.

Localizare

În anul 1832, biserica este reconstruită pentru a treia oară sub oblăduirea domnitorului Grigore Ghica. Mănăstirea Negru Vodă se află la marginea orașului Câmpulung-Muscel, la ieșirea spre Pitești, pe strada Negru Vodă, numarul 64.

Manastirea Negru Voda

Fotografie preluata de pe Turism in Muscel. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

De ce să vizitezi Mănăstirea Negru Vodă

La Mănăstirea Negru Vodă a existat o școală de copiști, iar manuscrisele acestora aveau scrieri caligrafice cu frontispicii și miniaturi colorate. Tot aici se păstrează cea mai veche lespede de mormânt voievodal, scrisă în limba slavonă. Complexul monastic cuprinde Turnul clopotniță, Paraclisul domnesc, Casa domnească și anexa acesteia, Casa egumenească, Biserica bolniță și chiliile.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Turnul clopotniță este unul din cele mai înalte turnuri din România, are un gang boltit și porți masive din stejar, o lățime de 10 metri și formă pătrată.

Casa domnească a fost ridicată de domnitorul Matei Basarab în secolul al XVII-lea, aici a funcționat prima tiparniță din Țara Românească și a fost tiparită prima carte în limba română „Învățături preste toate zilele”.

Casa egumenească a fost ridicată în trei etape: prima între secolele XVII-XVIII, a doua în 1712 când s-a adăugat un etaj, ultima modificare fiind în stil brâncovenesc în anul 1745.

Biserica bolniță are hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, a fost zidită de descendenții familiei Brâncovenești în anul 1718 și adăpostește o valoroasă pictură realizată de Gheorghe Tăttărăscu în anul 1856.

Din ansamblul monastic Negru Vodă a mai făcut parte și marele han al mănăstirii, care a fost construit în anul 1647. Acesta avea prăvălii la parter și odăi pentru călători la etaj și a funcționat până în anul 1746.

Ce alte mănăstiri frumoase ai mai vizitat în România?

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.