Destinație de weekend: Lacul Vida, județul Bihor

Destinație de weekend: Lacul Vida, județul Bihor
 
 

Dacă vă aflați prin județul Bihor, una dintre destinațiile noastre preferate, pe care v-o recomandăm, este Lacul Vida, pe care am ales să-l vizităm în acest weekend. Se merită drumul până la Lacul Luncasprie (cum se mai numește) pentru că aici vei descoperi peisaje de poveste în orice anotimp, cu adevărat speciale.

Cum ajungi și ce găsești la Lacul Vida

Lacul Vida este un lac artificial pe râul Holod, într-un baraj  de 10 m înălțime, construit în 1967. Acesta se află în amonte de localitatea Luncasprie. Pe locul actual al barajului se afla cea mai veche moară din satul Luncasprie, numită moara lui Lioliu. Lacul se află la 57 km de Oradea cu mașina, și vei trece prin multe localități de munte fermecătoare pentru a te bucura de România rurală.

Citește și: Lacul Vida - un lac de poveste în județul Bihor

Lacul are nuanțe fermecătoare de albastru și verde - numite chiar și exotice de către turiști - datorită faptului că pădurile din zonă se reflectă în apa lacului. În această zonă minunată se mai pot vizita numeroase cascade, peșteri, chei și izvoare. Puteți urma chiar și drumul forestier care înconjoară lacul pentru peisaje desprinse din povești și un aer curat și pur.

Lacul Vida - un lac cu peisaje unice din România

Ceea ce diferențiază Lacul Vida de restul lacurilor din România este deversorul acestuia - o pâlnie aflată la marginea lacului, care adaugă o notă fantastică lacului. Acesta are rolul de a normaliza debitul când sunt precipitații abundente în zonă, deci preia din presiunea celor aproape 400.000 de metri cubi de apă asupra digului. Mai mult, acesta strânge curioși, care vin pe cărările de munte să viziteze lacul magic al României.

 Iată câteva peisaje minunate de la Lacul Vida:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers