Destinație de weekend: Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, județul Sibiu

Destinație de weekend: Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, județul Sibiu
 
 
 

Înainte ca iarna să-și ia rămas bun de la noi, mai bucură-te o dată de magia zăpezii la Bâlea Lac. Dacă în sezonul cald, șoseaua Transfăgărășan și piscurile de un verde crud formează o panoramă spectaculoasă, iarna, peisajul este și mai frumos. De zece ani, în fiecare iarnă, la Bâlea Lac se amenajează un hotel de gheață, precum și un bar și o biserică din gheață, fiind prima atracție turistică de acest gen din Europa de sud-est.

Cum ajungi la Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Pentru a ajunge la Hotelul de gheață de la Bâlea Lac trebuie să iei telecabina de la Bâlea Cascadă. Șoseaua Transfăgărășan este închisă după acest punct în timpul sezonului rece, astfel încât va trebui să-ți lași în urmă autovehiculul.

Telecabina Balea

Telecabina de la Bâlea Cascadă funcționează în fiecare zi între orele 9 și 17, iar o urcare costă 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. Dacă plănuiești să vizitezi Bâlea Lac în weekend, îți recomandăm să ajungi la telecabină înainte de ora 9 pentru a evita cozile uriașe.

Harta Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Nu uita să ai la îndemână aparatul de fotografiat atunci când urci cu telecabina, deoarece panoramele peste Munții Făgăraș sunt excepționale.

Balea Cascada

Balea Cascada

Despre Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac se amenajează în fiecare iarnă, la cota 2.034 metri, la finalul lunii noiembrie sau în decembrie, în funcție de condițiile meteo, și este deschis până în martie.

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »

Hotelul este realizat din blocuri uriașe de gheață scoase chiar din lacul Bâlea, aflat în apropiere. Cei care își doresc o vacanță cu adevărat interesantă, pot să se cazeze la Hotelul de gheață. Toate camerele hotelului au mobilier sculptat în gheață – un pat dublu, masă și scaune, dar patul are saltele groase și saci de dormit, astfel încât nu vei suferi de frig. Hotelul are și câteva igluuri, pentru cei care își doresc mai multă intimitate. Dacă nu te tentează o astfel de experiență, poți să te cazezi la una dintre cabanele "obișnuite" de la Bâlea Lac.

Săptămână de relaxare în Bari

Săptămână de relaxare în Bari

7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 345 Eur
vezi detalii »

Hotelul de gheata Balea

Hotelul de gheata Balea

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Lângă Hotelul de gheață este amenajat un bar și un restaurant realizat tot din blocuri de gheață. Aici băuturile și mâncarea sunt servite în pahare, respectiv farfurii realizate din gheață.

Tot aici mai este și o biserică, bineînțeles, tot din gheață. Lăcașul de cult neobișnuit este sfințit de un sobor de preoți ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Bisericii Evanghelice, Greco-Catolice şi Romano-Catolice. Biserica de gheață are o înălțime de aproximativ 6 metri, iar altarul este frumos decorat cu sculpturi tot din gheață. Dacă îți dorești o experiență de neuitat poți să-ți organizezi și nunta în această biserică.

Biserica de gheata - Balea Lac

Biserica de gheata - Balea Lac

Cei care vor doar să viziteze cele trei clădiri din gheață fără să se cazeze, vor fi nevoiți să plătească o taxă de 15 lei. Poți vizita Hotelul de gheață în fiecare zi, între orele 9 și 17.

Pe lângă ansamblul de structuri din gheață, turiștii pot practica și sporturi de iarnă la Bâlea Lac. Temerarii pot face schi de tură sau alpinism pe culmile înzăpezite.

Balea lac

Locuri de cazare la Bâlea Lac

Dacă îți dorești să petreci un weekend frumos la Bâlea Lac, poți alege dintre mai multe tipuri de cazare.:

Noi îți recomandăm Casa MoșuluiWink

Iată mai multe imagini frumoase cu Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Tu ai vizitat Hotelul de gheață de la Bâlea Lac? Povestește-ne despre experiența ta!

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.