Destinație de weekend: Focurile Vii

Destinație de weekend: Focurile Vii
 
 
 

Focurile vii – un fenomen al naturii - gazele naturale ies la suprafață și prin frecare cu scoarța terestră se aprind. Flăcările au între 20 cm și un metru în funcție de presiunea gazelor și viteza vântului. Acestea ard indiferent de anotimp și chiar dacă se sting atunci când sunt ploi abundente, se reaprind din nou. Fenomenul este spectaculos în special în serile senine când se poate vedea din loc în loc dansul flăcărilor.

Scurt istoric și localizare

Focurile Vii

Fotografie preluata de pe turistderomania.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La 60 de km de orașul Buzău, pe un deal la o înalțime de aproximativ 840 metri, lângă localitatea Terca, comuna Lopatări se pot vedea Focurile Vii. Până la Lopatari drumul este asfaltat, accesul spre obiectiv se face apoi pe un drum forestier. Să fiți pregatiți pentru o drumeție de aproximativ 7 km și să vă planificați să ajungeți seara pentru a observa frumusețea focurilor sub cerul înstelat.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

De ce să vizitezi Focurile Vii

Localnicii au dat diverse interpretări fenomenului flăcărilor misterioase care ies din pământ: protector al animalelor domestice, avertizare că se va produce un cutremur atunci când flăcările sunt mai înalte.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Legenda spune ca în sat exista pe vremuri o fântână cu apă vindecătoare, dar nimeni nu se putea apropia de ea deoarece era păzită de un balaur cu multe capete pe care scotea flăcări și pârjolea tot. Într-o zi un viteaz flăcău din sat porni la luptă împotriva balaurului. După două zile și două nopți viteazul a reușit să taie capetele balaurului și să le îngroape pe deal. De atunci capetele balaurului mai scot din când în când flăcări pe nări, acestea fiind focurile vii.

Focurile Vii

Fotografie preluata de pe geografilia.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În 1995, zona a fost declarată rezervație geologică, fenomenul focului viu fiind rar întâlnit în Europa.

Călătoria pe Valea Slănicului poate continua cu vizitarea monumentului istoric Zidul mut de la Cernătești, rezervația botanică Dealul cu lilieci de pe Muchea Sapocii care se întinde pe o suprafață de trei hectare, monumentul funerar Crucea lui Parlat, monumentul natural Muntele Alb-Grunj, rezervația geologică și speologică Platoul Meledic, Lacul Meledic – un lac cu apă dulce format pe un masiv din sare.

Ce alte locuri cu fenomene unice în România ai mai vizitat?

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.