Destinație de weekend: Dino Parc Râșnov, județul Brașov

Destinație de weekend: Dino Parc Râșnov, județul Brașov
 
 

Dacă îți dorești să petreci un weekend printre creaturi antice, fără să fi nevoit să călătorești prea departe, atunci noi îți recomandăm și vizitezi Dino Parc Râșnov, în județul Brașov. Deschis în 2015, Dino Parc Râșnov este singurul parc tematic cu dinozauri din România și cel mai mare parc de acest fel din sud-estul Europei. La parcul din Râșnov ai ocazia să pășești în Jurasic, să te plimbi printre zeci de dinozauri în mărime naturală și, de ce nu, să te prefaci pentru puțin timp că ești Indiana Jones. Laughing

Unde este Dino Parc Râșnov

Dino Parc Râșnov este obligatoriu pentru oricine este câteva zile în zona Brașovului sau Sinaia. Dino Parcul este la câteva minute distanță de Cetatea Râșnov. Dacă ai urcat cu telecabina la cetate, te mai plimbi 5 minute până la parc. Poți să îți lași mașina și în parcarea de la baza dealului și apoi să faci o plimbare până la parc sau să iei autobuzul. Sunt foarte multe indicatoare, deci poți ajunge foarte ușor.

Dacă vrei să urmezi indicațiile unui GPS, adresa Dino Parc Râșnov este Strada Cetății, Râșnov 505400, județul Brașov

Harta Dino Parc Râșnov

Orar de vizitare Dino Parc Râșnov

Parcul este deschis după următorul program:

  • luni - joi: 10:00 - 17:00
  • vineri și sâmbătă: 10:00 - 18:00
  • duminică: 10:00 - 17:30

Noi am petrecut în jur de 2 ore în parc. Dacă alegi și un traseu prin parcul de aventură probabil stai mai mult.

Dino Parc Rasnov

Prețurile biletelor la Dino Parc

Prețurile mi s-au părut acceptabile:

  • Copii până în 3 ani, gratuit
  • Copii între 3 și 14 ani: 22 lei
  • Adulți: 28 lei

Intrarea și ieșirea se face prin magazinul de suveniruri, care reprezintă adevărata provocare pentru portofel. Noi am adoptat 2 dinozauri Tongue Out.

Dino Parc Rasnov

Ce poți face la Dino Parc Râșnov

Principala atracție de la Dino Parc Râșnov este, bineînțeles, traseul prin pădure, unde la fiecare colț pândește câte un dinozaur uriaș, care respiră, se mișcă și chiar scoate zgomote. Aici poți să te plimbi printre cele 47 de creaturi realizate din fibră de sticlă și rășină. Fiecare dinozaur este însoțit de un panou informativ care îți prezintă diferite detalii inedite despre fiecare specie prezentă în parc.

După ce te saturi de simpaticele creaturi, poți urmări un film la cinematograful 9D, unde, pe lângă experiența 3D a filmului, se adaugă și efecte speciale precum apa, focul, ceața sau zăpada.

Dino Parc Rasnov

Cei care vor să calce pe urmele lui Indiana Jones pot participa la Olimpiada Dinozaurilor, unde cei mai buni paleontologi în devenire vor fi premiați cu diplome și insigne. Dacă ești pasionat de senzații tari, atunci poți parcurge traseul de aventură, amenajat la 6 metri înălțime, printre căsuțe în copaci, sau pot să-ți testezi limitele pe traseul cu tiroliană. 

Dino Parc Râșnov are și o expoziție ce prezintă istoria și evoluția dinozaurilor, un labirint cu lasere și un atelier de pictură unde cei mici pot picta figurine din ipsos.

Așadar, dacă vrei să-ți petreci weekendul printre creaturi fantastice, atunci Dino Parc Râșnov cu siguranță este destinația pentru tine. Wink

Imagini frumoase de la Dino Parc Râșnov:

Tu ai vizitat Dino Parc Râșnov? Cum ți s-a părut?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers