Destinație de weekend: comuna Moieciu, județul Brașov

Destinație de weekend: comuna Moieciu, județul Brașov
 
 

Dacă îți dorești un weekend relaxant, în natură, să scapi de grijile de zi cu zi și gălăgia orașului, noi îți recomandăm o excursie în comuna Moieciu. Aflată nu departe de Castelul Bran, acest loc mirific și-a păstrat cu sfințenie frumusețea de odinioară, Moieciu fiind printre puținele localități care încă se mai poate mândri cu o atmosferă autentică românească, nu doar cu peisaje de neuitat.

Unde se află comuna Moieciu

Moieciu

Comuna Moieciu se află în Țara Bârsei, la aproximativ 30 de kilometri de Brașov, pe drumul care leagă Pitești de Brașov. Comuna Moieciu este formată din șase sate, și anume Moieciu de Sus, Cheia, Moieciu de Jos, Drumul Carului, Peștera și Măgura. Toate aceste localități minunate au intrat în atenția turiștilor dornici de noi destinații frumoase, mai ales datorită faptului că se află la mai puțin de 3 kilometri de Castelul Bran. Dar asta nu înseamnă că fiecare localitate din comuna Moieciu nu își are propriul farmec și atracții turistice inedite.

De ce să vizitezi comuna Moieciu

Comuna Moieciu

Moieciu este locul ideal pentru o vacanță relaxantă în natură în care să descoperi sau să redescoperi frumusețea vieții simple de la țară. Dacă până în ultimii ani principala activitate a locuitorilor acestei comune era agricultura, în prezent agroturismul s-a dezvoltata atât de mult în această zonă încât majoritatea celor care vizitează frumusețile județului Brașov și mai ales Castelul Bran, aleg să se cazeze la una dintre pensiunile fermecătoare din Moieciu. Acest loc minunat este apreciat și pentru aerul foarte ozonat care este benefic sănătății, astfel încât o vacanță în această zonă chiar înseamnă că vei merge la aer curat.

Citește și: Destinație de weekend: Castelul Bran, județul Brașov

Printre cele mai inedite lucruri pe care le vei găsi în Moieciu se numără și o instalație tradițională de prelucrare a lânii, o piuă, un joagăr, o moară, acestea fiind printre puținele piese originale rămase în țara noastră.

Căsuța cu imagii

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În localitatea Moieciu de Sus nu trebuie să ratezi Biserica Adormirea Maicii Domnului, o adevărată oază de liniște de unde poți să te delectezi cu panorame absolut minunate, sau Căsuța cu Imagini, un muzeu inedit ce prezintă istoria fotografiei. Moeciu de Sus este și locul ideal de unde poți porni pe diferite trasee turistice prin Parcul Natural Bucegi, pe la Șaua Strunga Mare, prin Valea Seciu sau până la vârful Colţii Ziliştii, la o altitudine de 1.218 metri.

Peștera Liliecilor

Fotografie preluata de pe wonderfulromania.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Și în apropiere de localitatea Peștera vei descoperi o sumedenie de trasee bine marcate ce duc prin locuri uimitoare. Traversează Șaua Joaca, o trecătoare din Piatra Craiului, de unde vei putea admira o panoramă incredibilă peste vârful La Om. Temerarii pot escalada piscurile ce se ridică impunătoare peste regiune și vor fi răsplătiți cu peisaje incredibile din punctele de belvedere Padina Popii, vârful Padinii Închise, Poiana Zănoaga sau vârful Turnu.

Totuși cea mai importantă atracție turistică din localitatea Peștera este... o peșteră. Peștera Liliecilor este un adevărat monument al naturii între versanții Munților Piatra Craiului și Bucegi. Deși nu este amenajată, această cavernă a devenit foarte populară printre turiștii care își petrec vacanța în regiunea Moieciu-Bran, datorită locuitorilor săi. Așa cum spune și numele, Peștera Liliecilor găzduiește numeroase colonii de lilieci, climatul din interiorul cavernei fiind umed și cald.

Citește și: Destinație de weekend: Peștera Liliecilor, Moeciu

Cascada La Chișătoare

Fotografie preluata de pe vizitati.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Un alt loc ce te va impresiona cu frumusețea sa unică este Cascada La Chișătoare, nu departe de Cheile Grădiștei. Această rezervație bio-geologică este faimoasă deoarece pe timp de iarnă apa cascadei îngheață, formând adevărate coloane de gheață. În sezonul cald, cursul lin al apei se strecoară ușor prin mușchiul ce acoperă peretele de stâncă. Aflată la o altitudine de 900 de metri, Cascada La Chișătoare are o înălțime de aproximativ 20 de metri.

Ce spui? Te-am convins să-ți petreci un weekend de vis în Moieciu? Iată și câteva locuri de cazare superbe în Moieciu de Jos unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță minunată.

Tu ai vizitat comuna Moieciu? Povestește-ne despre locurile tale favorite de aici!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers