Destinație de weekend: Cheile Nerei, județul Caraș-Severin

Destinație de weekend: Cheile Nerei, județul Caraș-Severin
 
 

Dacă în acest sezon îți dorești să evadezi din gălăgia orașului într-un loc calm, de o frumusețe rară, noi îți propunem un weekend la Cheile Nerei. La poalele Munților Aninei, Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița se întinde pe o suprafață de peste 3.600 de hectare de-a lungul cursului râului Nera, fiind un loc care te va vrăji cu frumusețile sale naturale.

Unde se află Cheile Nerei

Cheile Nerei

Cheile Nerei cuprind zona carstică de pe cursul mijlociu al râului Nerei, în centrul județului Caraș-Severin, parcul național fiind delimitat de localitățile Anina, Bozovici, Șopotu Nou, Cărbunari și Oravița. Venind dinspre Reșița poți parcurge traseul Oravița – Sasca Română – Cărbunari, fie traseul Anina – Bozovici – Șopotu Nou.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița are o suprafață totală de 36.758 de hectare, fiind o arie naturală protejată.

De ce să vizitezi Cheile Nerei

Cheile NErei

Unele dintre cele mai frumoase și interesante monumente naturale se găsesc pe Cheile Nerei. Fie că vorbim de faimoasa cascadă Bigăr, lacul Ochiul Beiului, cu ale sale nuanțe azurii fascinante, traseul La Tunele ce te poartă printre peisaje greu de imaginat, peștera Sfânta Elena, lacul Dracului, cascada Beușnița și lista poate continua. 

Citește și Cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei

Cheile Nerei este un loc ideal pentru iubitorii de natură care vor să exploreze locuri minunate. Majoritatea traseelor nu necesită experiență foarte mare sau un echipament complex, dar este bine să fi pregătit cu încălțări potrivite și haine impermeabile, în cazul în care vremea se schimbă.

Cascada Bigar

Chiar dacă s-a vorbit până la saturație despre cât de frumoasă este cascada Bigăr, iar mulți dintre cei care au văzut-o în realitate spun că nu este la fel de impresionantă ca în poze, acest loc trebuie vizitat. Cascada Bigăr se află chiar lângă DN 57B, la un kilometru de localitatea Poneasca, mergând înspre Bozovici. Deși Cascada Bigăr este mai mică în realitate, cu siguranță vei fi surprins de frumusețea neobișnuită a locului. 

Citește și Atracţii Cheile Nerei: Cascada Bigăr

 Lacul Ochiul Beiului

Pe măsură ce înaintezi în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița vei descoperi o sumedenie de locuri incredibile. Pornind din Sasca Română, urmează traseul marcat cu bandă albastră pentru a traversa zona La Tunele, o serie de șase tunele săpate în stâncă, iar apoi vei ajunge la Lacul Ochiul Beiului, cu ape incredibil de albastre. Continuă traseul până la Cascada Beușnița, care se află la aproximativ 1,5 kilometri în amonte pe râul Beușnița.

Vezi mai multe imagini cu lacul Ochiul Beiului aici și de la cascada Beuşniţa, aici.

Cascada Beusnita

Un alt traseu la fel de spectaculos este cel marcat cu cruce albastră, care pornește din localitatea Sasca Montană. Traseul trece prin defileul Şuşarei până la cascada Şuşarei, formată din două trepte și cu o înălțime de 15 metri. 

Citește și despre traseul La Tunele aici.

Cheile Nerei

În continuare, dacă vei urma același traseu vei ajunge la lacul Dracului, unul dintre cele mai interesante monumente naturale din Cheile Nerei. Apele lacului au nuanțe de albastru închis și sunt înconjurate de stânci abrupte, formând un peisaj de o frumusețe greu de egalat.

Tu ai explorat deja Cheile Nerei? Ce ți-a plăcut cel mai mult în acest loc superb?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers