Destinație de weekend: Cheile Bicazului, județele Neamț și Harghita

Destinație de weekend: Cheile Bicazului, județele Neamț și Harghita
 
 
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Cheile Bicazului se numără printre cele mai spectaculoase atracţii naturale din România. Formate în milioane de ani, în urma eroziunii stâncilor de granit de către apele învolburate ale râului cu acelaşi nume, Cheile Bicazului sunt poarta de trecere între regiunile Transilvania şi Moldova. Din punct de vedere turistic, Cheile Bicazului sunt absolut spectaculoase, cu succesiuni de curbe şi serpentine care îţi dezvăluie la fiecare pas un peisaj sălbatic şi impresionant.

Localizare

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului fac legătura între Transilvania şi Moldova şi sunt dispuse pe cursul râului Bicaz, pe DN 12C Bicaz – Gheorghieni. Cheile Bicazului reprezintă şi un culoar de legătură între judeţele Neamţ şi Hargita, primul drum de acces fiind construit în zonă în 1910 şi dat în folosinţă abia în 1937. Spectaculosul traseu care străbate Cheile Bicazului are o lungime de 8 kilometri şi oferă peisaje impresionante.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

De ce să vizitezi Cheile Bicazului

Cheile Bicazului

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Fotografie preluata de pe www.pasaportnatura.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cheile Bicazului este o zonă extrem de pitorească a României şi o destinaţie în care trebuie să ajungi cel puţin o dată în viaţă. Minunea naturii face parte din Rezervaţia naturală Cheile Bicazului – Lacul Roşu şi îşi întâmpină turiştii cu serpentine care dezvăluie panorame impresionante. Din punct de vedere geologic, traseul Cheile Bicazului se împarte în două, respectiv Cheile Mari cu o lungime de 4 kilometri şi săpate în calcar şi sectorul Cheile Mici, cu o lungime de 4 kilometri şi care traversează masivele Surduc-Munticelu.

Pe tot parcursul acestui traseu care şerpuieşte spectaculos prin munţi, întâlneşti peşteri precum Peștera Neagră – 35 m lungime, Peștera Cascada – 69 m şi avene. Afluenţii Bicazului formează la rândul lor trasee deosebite, dar de dimensiuni mai mici, completând astfel peisajul grandios al zonei. Cel mai spectaculos segment de pe traseul Cheile Bicazului se întinde pe o porţiune de un kilometru şi se află în zona de vărsare a pârâului Bicăjel în râul Bicaz. Aici poţi admira Gâtul Iadului, Piatra Altarului cu o înălţime de 1154 m, Piatra Pinteştilor, Piatra Arşiţei sau Piatra Surducului.

Cheile Bicazului

Întreaga zonă a Cheilor Bicazului adăposteşte o faună şi floră deosebit de bogate. În pădurile din munţi trăiesc cerbi carpatini, capre neagre, urşi bruni, lupi, pisici sălbatice, acvile de munte, cocoși de munte, dar și vipere și șerpi de alun, iar apele repezi ale Bicazului și ale afluenților lui sunt populate cu păstrăvi de munte.

Tu ce alte trasee spectaculoase din ţară ai vizitat?

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.