Destinație de weekend: Cetatea Făgărașului, județul Brașov

Destinație de weekend: Cetatea Făgărașului, județul Brașov
 
 

Una dintre cele mai fascinante monumente istorice din județul Brașov este Cetatea Făgărașului, o fortăreață medievală cu o poveste fascinantă ce nu trebuie să lipsească de pe lista ta de călătorie. Indiferent de anotimp, Cetatea Făgărașului are un farmec aparte, iar muzeul pe care îl găzduiește debordează de artefacte interesante ce prezintă istoria fascinantă a Țării Făgărașului.

Unde este Cetatea Făgărașului

Cetatea Făgărașului se află chiar în centrul orașului Făgăraș, la 67 kilometri de Brașov. Adresa exactă este Strada Mihai Viteazul, Nr. 1, Făgăraș, 505200, dar poți să te ghidezi cu ușurință după cupola strălucitoare a Catedralei Sf. Ioan Botezătorul, aflată chiar lângă fortificație.

Harta Cetatea Făgărașului

Orar de vizitare Cetatea Făgărașului

Cetatea Făgărașului este deschisă după următorul program:

1 iunie – 30 septembrie:

  • Luni: închis
  • Marți-vineri: 08:00-19:00
  • Sâmbătă-duminică: 10:00-18:00.

1 octombrie – 31 mai

  • Luni: închis
  • Marți-vineri: 08:00-17:00
  • Sâmbătă-duminică: 09:00-17:00.

Ultima intrare se face cu o oră înainte de închiderea programului, iar pentru grupuri de mai mult de 15 persoane se asigură ghidaj gratuit. Pentru a vizita cetatea în sine nu ai nevoie de mai mult de o oră, iar pentru a descoperi toate colecțiile muzeului, vei mai avea nevoie de încă o oră și jumătate sau chiar două.

Cetatea Făgărasului

Prețurile biletelor la Cetatea Făgărașului

Prețurile biletelor de intrare la Cetatea Făgărașului sunt acceptabile și includ și vizitarea Muzeului Țării Făgărașului.

  • Adulți – 15 lei;
  • Elevi, studenți, pensionari – 7 lei;
  • Gratuit – copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora.

Cetatea Fagarasului

Ce poți face la Cetatea Făgărașului

Construcția Cetății Făgărașului a început în secolul al XIV-lea, iar timp de trei sute de ani, fortificația a fost extinsă la forma de astăzi. În 1599 Cetatea Făgărașului intră în posesia lui Mihai Viteazul, iar apoi fortăreața devine reședința principilor Transilvaniei și un important centru politic și administrativ din regiune.

Deși timp de secole a cetatea a fost lăsată în ruină, la mijlocul secolului trecut a fost folosită ca închisoare pentru deținuții politici.

Spanzuratoare la Cetatea Fagarasului

Astăzi, după un lung proces de restaurare, Cetatea Făgărașului a fost readusă la gloria de odinioară, fiind una dintre cele mai mari și populare fortificații din România. Mai mult, monumentul găzduiește și Muzeul Țării Făgărașului. Astfel, poți vizita toate sălile cetății, poți vedea spânzurătoarea din curtea interioară și poți explora pivnițele și vechile închisori. În clădirea principală trebuie neapărat să admiri Sala Tronului, realizată în secolul al XV-lea în stil renascentist.

Sala Tronului la Cetatea Fagarasului

Colecțiile Muzeului Țării Făgărașului sunt structurate pe trei mari secțiuni – istoria Țării Făgărașului, până la 1 Decembrie 1918, etnografia regiunii (cu expoziții de port popular, icoane, ceramică și țesături) și artă plastică și decorativă specifică zonei.

Imagini frumoase de la Cetatea Făgăraș:

Tu ai vizitat Cetatea Făgărașului? Ce impresie ți-a lăsat?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers