Destinație de weekend: Castelul de Lut din Valea Zânelor, județul Sibiu

Destinație de weekend: Castelul de Lut din Valea Zânelor, județul Sibiu
 
 

Dacă ai visat vreodată la un loc desprins din basme, atunci cu siguranță ți-ai imaginat Castelul de Lut din Valea Zânelor. Aflat la doar 40 de kilometri de Sibiu (vezi locuri de cazare), acest castel cu formă neobișnuită, ce pare să fi fost construit de hobiți, este realizat doar din materiale naturale. Deși Castelul de Lut nu este încă gata să primească oaspeți, frumusețea sa unică a făcut din acest loc unul dintre cele mai populare atracții turistice din acest an.

Unde se află Castelul de Lut

Castelul de Lut - Valea Zanelor

Fotografie preluata de pe valeazanelor.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pentru a ajunge la Castelul de Lut din Valea Zânelor, plecând din Sibiu, trebuie să te îndrepți spre Făgăraș, pe drumul european E68. În dreptul localității Porumbacu de Jos faci dreapta și mai mergi încă 9 km până ajungi la castel, admirând în tot acest timp uriașii Munți Făgăraș ce se vor înălța sub privirile tale.

De ce să vizitezi Castelul de Lut

Castelul de Lut - Valea Zanelor

Fotografie preluata de pe valeazanelor.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Chiar dacă încă nu te poți caza la Castelul de Lut din Valea Zânelor, asta nu însemană că nu merită să îl vizitezi. Castelul este realizat doar din materiale naturale, pereții fiind făcuți dintr-un amestec de pământ, apă, paie, argilă și nisip. Acoperișul cu mii de pante este realizat din șindrilă de molid, iar turnurile sunt făcute din piatră de râu. În ciuda formelor neobișnuite ale acestei structuri, Castelul de Lut se integrează perfect cu zona din jur.

Bucureșteanul care a decis să contruiască un asemenea loc minunat a mărturisit că a fost inspirat din poveștile fraților Grimm, dar și de propria sa copilările idilică petrecută într-un sat din Țara Făgărașului. Castelul de Lut are 10 camere, iar până la finalul anului 2016, cel mai probabil, își va deschide porțile musafirilor. Până atunci nu ne rămâne decât să îl admiră din exterior! 

Imagini frumoase de la Castelul de Lut din Valea Zânelor:

Tu ai vrea să vizitezi Castelul de Lut din Valea Zânelor?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers