Destinație de weekend: Cascada Ciucaș

Destinație de weekend: Cascada Ciucaș
 
 
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Munții Trascăului fac parte din lanțul muntos al Carpaților Occidentali și cu toate că înălțimea lor este sub 1400 de metri par destul de impunători. Atracția turistică este dată de complexitatea și diversitatea peisagistică, pasionații de munte găsesc aici creste, culmi întrerupte de văi prăpăstioase, priveliști de o frumusețe aparte, cătunele și satele risipite nu doar pe văi și în depresiuni ci și pe creste. Râurile Arieș și Valea Hășdatelor au săpat, s-au zbuciumat și au format în calcarele jurasice rupturi de pantă, repezișuri, cascade și marmite de o frumusețe care îți taie răsuflarea.

Localizare

Cascada Ciucaș este situată în apropiere de Turda, la ieșirea din Cornești, comuna Mihai Viteazu, în Defileul Hășdatelor. Valea Hășdate adună pe o întindere de 31 km apele mai multor pâraie. La ieșirea din Cheile Turzii se îndreaptă spre satul Cornești unde se varsă în râul Arieș. Înainte de vărsare la aproximativ 1.5 km se îngustează și formează Cascada și Lacul Ciucaș.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Cascada Ciucas

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Fotografie preluata de pe turistderomania.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De ce să vizitezi Cascada Ciucaș

Valea Hășdate curge printr-un traseu șerpuit, printre stânci abrupte, se prăvălește apoi de la o înălțime de doar 5 m într-o marmită, formând la baza cascadei un mic lac. Prin cădere apa creează efectul de jacuzzi. Cascada Ciucaş este un loc căutat vara de turiști pentru scăldat, dar și pentru a beneficia de un masaj natural. Apa este mai caldă spre seară când poate depăși chiar și 25 de grade.

Cascada Ciucaș este cea mai frumoasă și spectaculoasă cascadă din Transilvania, este locul perfect pentru iubitorii de natură și liniște. Cei care ajung aici pot face plajă, se pot scălda sau pot face plimbări pe jos sau cu bicicleta. Dacă ajungeți în zonă nu ratați traseul turistic Cheile Turzii – Izvorul Popii – Valea Arineilor – Ciucaș, marcaj bandă galbenă sau Cheile Turzii – Dealul Ciuma Goală – Ciucaș, marcaj triunghiul galben.

În dreapta Văii Hășdate se află peștera Cetățeaua Mare sau Peștera lui Balica. Legenda spune că existau două peșteri Cetățeaua Mare și Cetățeaua Mică, acestea erau unite printr-o punte de argint și erau locuite de zâne. Una dintre zâne s-a îndrăgostit de un păstor și a fost transformată într-o stâncă care se poate vedea în apropierea peșterii.

Ce alte atracții turistice ai mai vizitat în acestă zonă?

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.