Destinație de weekend: Cascada Ciucaș

Destinație de weekend: Cascada Ciucaș
 
 

Munții Trascăului fac parte din lanțul muntos al Carpaților Occidentali și cu toate că înălțimea lor este sub 1400 de metri par destul de impunători. Atracția turistică este dată de complexitatea și diversitatea peisagistică, pasionații de munte găsesc aici creste, culmi întrerupte de văi prăpăstioase, priveliști de o frumusețe aparte, cătunele și satele risipite nu doar pe văi și în depresiuni ci și pe creste. Râurile Arieș și Valea Hășdatelor au săpat, s-au zbuciumat și au format în calcarele jurasice rupturi de pantă, repezișuri, cascade și marmite de o frumusețe care îți taie răsuflarea.

Localizare

Cascada Ciucaș este situată în apropiere de Turda, la ieșirea din Cornești, comuna Mihai Viteazu, în Defileul Hășdatelor. Valea Hășdate adună pe o întindere de 31 km apele mai multor pâraie. La ieșirea din Cheile Turzii se îndreaptă spre satul Cornești unde se varsă în râul Arieș. Înainte de vărsare la aproximativ 1.5 km se îngustează și formează Cascada și Lacul Ciucaș.

Cascada Ciucas

Fotografie preluata de pe turistderomania.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De ce să vizitezi Cascada Ciucaș

Valea Hășdate curge printr-un traseu șerpuit, printre stânci abrupte, se prăvălește apoi de la o înălțime de doar 5 m într-o marmită, formând la baza cascadei un mic lac. Prin cădere apa creează efectul de jacuzzi. Cascada Ciucaş este un loc căutat vara de turiști pentru scăldat, dar și pentru a beneficia de un masaj natural. Apa este mai caldă spre seară când poate depăși chiar și 25 de grade.

Cascada Ciucaș este cea mai frumoasă și spectaculoasă cascadă din Transilvania, este locul perfect pentru iubitorii de natură și liniște. Cei care ajung aici pot face plajă, se pot scălda sau pot face plimbări pe jos sau cu bicicleta. Dacă ajungeți în zonă nu ratați traseul turistic Cheile Turzii – Izvorul Popii – Valea Arineilor – Ciucaș, marcaj bandă galbenă sau Cheile Turzii – Dealul Ciuma Goală – Ciucaș, marcaj triunghiul galben.

În dreapta Văii Hășdate se află peștera Cetățeaua Mare sau Peștera lui Balica. Legenda spune că existau două peșteri Cetățeaua Mare și Cetățeaua Mică, acestea erau unite printr-o punte de argint și erau locuite de zâne. Una dintre zâne s-a îndrăgostit de un păstor și a fost transformată într-o stâncă care se poate vedea în apropierea peșterii.

Ce alte atracții turistice ai mai vizitat în acestă zonă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers