Destinație de weekend: Barajul Vidraru, județul Argeș

Destinație de weekend: Barajul Vidraru, județul Argeș
 
 
 

Aflat la umbra Munțiilor Făgăraș, barajul Vidraru este un loc de o frumusețe rară, în care minunățiile naturii se împletesc armonios cu structurile impunătoare realizate de mâna omului. Ridicat pe lacul de acumulare cu același nume, barajul Vidraru se află de-a lungul șoselei Transfăgărășan, fiind o destinație minunată pentru o excursie de weekend.

Unde se află barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Lacul de acumulare a fost realizat în 1965, după construirea barajului Vidraru pe râul Argeș. Construcția acestei structuri uriașe a durat nu mai puțin de cinci ani și jumătate și a costat viețile a 80 de persoane. Când a fost finalizat, barajul Vidraru era pe locul opt ca înălțime din Europa și pe locul 20 în lume.

Barajul are o înălțime de peste 160 de metri și o lungime la coronament de 305 metri, iar șoseaua Transfăgărășan trece pe lângă baraj, printr-un tunel. Potrivit planului de "Apărare al Argeșului împotriva dezastrelor", dacă barajul Vidraru s-ar rupe, în doar 72 de minute, viitura ar atinge 12 metri înălțime în Pitești.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Barajul Vidraru

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Barajul Vidraru se află la 30 de kilometri de Curtea de Argeș și 67 kilometri de Pitești, de-a lungul șoselei Transfăgărășan, fiind una dintre cele mai populare atracții dturistice de pe acest traseu, alături de Bâlea lac și Bâlea cascadă.

Citește și: Made în România: Transfăgărăşan – primul drum spre nori

De ce să vizitezi Barajul Vidraru?

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru împreună cu barajul sunt unele dintre cele mai populare atracții turistice din Romania, nu doar datorită peisajelor de excepție, ci și pentru posibilitatea de a practica în zonă diferite sporturi de agrement.

Primul loc pe care trebuie să-l vizitezi odată ce ajungi la baraj este platforma belvedere, de unde ai ocazia să admiri panorame incredibile peste lacul Vidraru și Munții Făgăraș. Mai mult, șoselele ce înconjoară acest lac îți oferă peisaje la fel de minunate.

Pe linia barajului, în vârful unui turn poți vedea Monumentul Electricității, o statuie uriașă ce îl înfățișează pe Prometeu cu fulgerul în mână, realizată de sculptorul Constantin Popovici.

De pe barajul Vidraru, iubitorii de adrenalină obișnuiau să practice bungee jumping cu o instalație montată la 166 de metri înălțime. Din păcate, acest lucru nu mai este posibil. În schimb, poți să te plimbi cu barca sau hidrobicicleta pe lac sau chiar să faci o croazieră cu vaporașul, pentru a admira peisajele superbe ce se reflectă în apele albastru-verzui ale lacului.

Tu ai vizitat barajul Vidraru? Povestește-ne despre excursia ta!

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.