Desenzano del Garda - frumuseți de la marginea lacului și a Alpilor

Desenzano del Garda - frumuseți de la marginea lacului și a Alpilor
 
 
 

Lago di Garda este cel mai mare lac din Italia și oferă peisaje de vis. La Desenzano am ajuns în plimbările mele prin Italia, într-o după-amiază în care această stațiune liniștită era tot ce aveam nevoie. Poți ajunge aici cu trenurile Trenitalia și vei descoperi acest orășel la malul lacului care are un farmec aparte. 

Străzile în suișuri și coborâșuri te duc spre acest lac minunat alpin al Italiei, pe care călătorii îl aleg pentru o vacanță relaxantă. Ești invitat să te plimbi pe faleza lacului albastru și să ajungi la plaja unde te poți bucura de soare așa cum se cuvine. Este o plajă mică, plină de sezlonguri, cu turiști de toate vârstele, care stau sub umbrelele soarelui torid și admiră Alpii din depărtare.

Peisaje din care poți face vederi

Dacă mergi în sus pe străzile cochete ale stațiunii vei da de piețele Piazza Malvezzi și Piazza Matteotti, pline cu terase, baruri și restaurante, care te ademenesc cu mâncăruri italienești și băuturi reci. Spre seară acestea se umplu cu turiștii în căutare de distracție. Și portul vechi este deosebit de fermecător pentru a petrece câteva momente de relaxare.

Dacă dorești o priveliște de ansamblu asupra stațiunii, îți recomand să urci la Castello di Desenzano. Drumul spre castel te va duce pe niște scări și străduțe înguste, prin curțile localnicilor și parcă simți deja că în vârf vei descoperi ceva minunat. Panorama spre lac, Alpi și acoperișurile vilelor italiene, văzute de sus, merită o vizită la castel. 

Citește și: Intră în povestea magică AlberobelloBari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italieneascăÎn căutarea celui mai frumos apus în Polignano a MareVerona - destinația romantică supremă a Italiei.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Descoperă stațiunea Desenzano:

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.