Desenzano del Garda - frumuseți de la marginea lacului și a Alpilor

Desenzano del Garda - frumuseți de la marginea lacului și a Alpilor
 
 

Lago di Garda este cel mai mare lac din Italia și oferă peisaje de vis. La Desenzano am ajuns în plimbările mele prin Italia, într-o după-amiază în care această stațiune liniștită era tot ce aveam nevoie. Poți ajunge aici cu trenurile Trenitalia și vei descoperi acest orășel la malul lacului care are un farmec aparte. 

Străzile în suișuri și coborâșuri te duc spre acest lac minunat alpin al Italiei, pe care călătorii îl aleg pentru o vacanță relaxantă. Ești invitat să te plimbi pe faleza lacului albastru și să ajungi la plaja unde te poți bucura de soare așa cum se cuvine. Este o plajă mică, plină de sezlonguri, cu turiști de toate vârstele, care stau sub umbrelele soarelui torid și admiră Alpii din depărtare.

Peisaje din care poți face vederi

Dacă mergi în sus pe străzile cochete ale stațiunii vei da de piețele Piazza Malvezzi și Piazza Matteotti, pline cu terase, baruri și restaurante, care te ademenesc cu mâncăruri italienești și băuturi reci. Spre seară acestea se umplu cu turiștii în căutare de distracție. Și portul vechi este deosebit de fermecător pentru a petrece câteva momente de relaxare.

Dacă dorești o priveliște de ansamblu asupra stațiunii, îți recomand să urci la Castello di Desenzano. Drumul spre castel te va duce pe niște scări și străduțe înguste, prin curțile localnicilor și parcă simți deja că în vârf vei descoperi ceva minunat. Panorama spre lac, Alpi și acoperișurile vilelor italiene, văzute de sus, merită o vizită la castel. 

Citește și: Intră în povestea magică AlberobelloBari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italieneascăÎn căutarea celui mai frumos apus în Polignano a MareVerona - destinația romantică supremă a Italiei.

Descoperă stațiunea Desenzano:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers