Descoperă Valea Prahovei: ce să faci în Sinaia și Bușteni

Descoperă Valea Prahovei: ce să faci în Sinaia și Bușteni
 
 
 

Valea Prahovei este una dintre cele mai apreciate zone din Munții Carpați. Aceasta este o regiune care impresionează prin peisaje naturale și diversitatea atracțiilor turistice, fiind locul ideal de vacanță în orice anotimp, fie că preferi ski sau drumeții montane. Valea Prahovei adăpostește obiective turistice importante precum Castelul Peleș, Crucea Caraiman, Babele și Sfinxul, Castelul Cantacuzino și multe altele.

Despre Valea Prahovei

Valea Prahovei se află în partea sud-estică a României, în nordul Munteniei, în bazinul râului Prahova. Majoritatea așezărilor care se află aici sunt stațiuni montane dedicate turiștilor, printre care cele mai importante sunt Sinaia și Bușteni.

Orașul Bușteni este așezat la poalele Munților Bucegi și este unul din cele mai vizitate din România. Aceasta oferă oportunități de sporturi de iarnă și panorame pitorești. Stațiunea Sinaia a fost reședința regală a lui Carol I, care a construit aici Castelul Peleș, de o frumusețe deosebită.

crucea caraiman

Cum ajungi pe Valea Prahovei

Accesul pe Valea Prahovei se face pe DN1, care leagă Bucureștiul de Brașov, iar la cele două stațiuni se poate ajunge fie urmând drumul național, fie prin intermediul căilor feroviare.

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

Obiective turistice din stațiunea Sinaia

Această stațiune cunoscută și sub numele de Perla Carpaților este renumită pentru pârtiile de ski moderne, tratamentele disponibile aici și atracțiile turistice regale. Indiferent de anotimp, Sinaia este o stațiune feerică, de o frumusețe deosebită. 

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Castelul Peleș este fosta reședință a regelui Carol I și impresionează prin eleganță și elementele arhitecturale, fiind unul dintre cele mai admirate castele din România și chiar din Europa, datorită valorii sale istorice și artistice. Castelul Pelișor este un palat de mici dimensiuni, care a fost reședința de vară a principilor moștenitori ai României. Ambele palate sunt decorate cu cele mai luxoase piese de mobilă, materiale scumpe, decorațiuni unicate, podoabe clasic românești și adăpostesc adevărate opere de artă. 

În stațiune, se mai pot vizita Cazinoul Sinaia, unde se organizează manifestări culturale, Casa Memorială George Enescu, autentic românească și Mănăstirea Sinaia, una dintre cele mai importante și vechi construcții ale zonei.

sinaia

Obiective turistice din stațiunea Bușteni

Bușteni este raiul alpin al Carpaților, acesta fiind poziționat într-o regiune ideală pentru ski și reprezintă locul de pornire în drumeții montane, spre cele mai atractive zone ale Bucegilor.

Aici poți vizita Crucea Caraiman (și mănăstirea Caraiman), care se află la o altitudine de 2291 m și care a fost construită pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. În prezent, monumentul a intrat în cartea recordurilor ca cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan și oferă o priveliște spectaculoasă asupra zonei.

Tot din stațiunea Bușteni se poate porni spre Sfinxul și Babele, celebrele formațiuni stâncoase. Se mai poate vizita Vârful Omu de 2 505 m și superba Cascada Urlătoare. Tot în zona stațiunii Bușteni, se găsește și Castelul Cantacuzino, o clădire cu o arhitectură specială, care în prezent are rol de muzeu.

cantacuzino

Unde te cazezi pe Valea Prahovei

Dacă vrei să-ți petreci un concediu în superba stațiune Sinaia, aici te așteaptă hoteluri, cabane, vile și apartamente demne de o așezare regală. Și în Bușteni poți găsi locuri de cazare care îți permit să te bucuri din plin de frumusețea zonei.

Îți dorim o vacanță plăcută pe Valea Prahovei și sperăm să te bucuri de tot ce are această zonă de oferit!

PortalTurism.com

Realizat in colaborare cu: PortalTurism.com

PortalTurism.com este cel mai modern portal de turism din România. Aici veți găsi mii de oferte turistice ale agențiilor de turism colaboratoare, un ghid turistic cuprinzător, vă puteți rezerva bilete de avion online sau cazare la pensiunile și hotelurile din țară. PortalTurism.com - Vacanța ta e aici!

 
Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.