Descoperă universul colorat de sub ape: Marea Barieră de Corali din Australia - GALERIE FOTO

Descoperă universul colorat de sub ape: Marea Barieră de Corali din Australia - GALERIE FOTO
 
 
 

Nu departe de suprafața Mării Coralilor, în nord-estul Australiei, se află cel mai mare sistem de recif de corali din lume, Marea Barieră de Corali. Odată ce te scufunzi în apele cristaline ale mării vei descoperi un univers magic și colorat. Pești-papagali care se fugăresc în jurul rocilor, crabi care se luptă pentru locurile perfecte în care să se ascundă și rechini fioroși ce înoată rapid peste acest spectacol multicolor.

Diversitatea uriașă este unul dintre motivele pentru care Marea Barieră de Corali este atât de importantă. Găzduiește peste 5.000 de feluri de moluște, 1.800 de specii de pești, 125 de tipuri de rechini și nenumărate microorganisme. Dar cea mai fascinantă parte a acestui recif este întinderea vastă de corali de toate culorile, formele și texturile. Corali moi se cațără peste cei tari, alge și bureți pictează rocile în modele fanteziste și fiecare crăpătură a pietrelor este casa vreunei creaturi. Întregul recif se transformă de la nord, de unde s-a format, spre sud, fiind o adevărată menajerie, unică în lume. 

Iată câteva imagini incredibile de la Marea Barieră de Corali, care cu siguranță îți vor stârni curiozitatea pentru această lume subacvatică fascinantă:

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.