Descoperă universul colorat de sub ape: Marea Barieră de Corali din Australia - GALERIE FOTO

Descoperă universul colorat de sub ape: Marea Barieră de Corali din Australia - GALERIE FOTO
 
 

Nu departe de suprafața Mării Coralilor, în nord-estul Australiei, se află cel mai mare sistem de recif de corali din lume, Marea Barieră de Corali. Odată ce te scufunzi în apele cristaline ale mării vei descoperi un univers magic și colorat. Pești-papagali care se fugăresc în jurul rocilor, crabi care se luptă pentru locurile perfecte în care să se ascundă și rechini fioroși ce înoată rapid peste acest spectacol multicolor.

Diversitatea uriașă este unul dintre motivele pentru care Marea Barieră de Corali este atât de importantă. Găzduiește peste 5.000 de feluri de moluște, 1.800 de specii de pești, 125 de tipuri de rechini și nenumărate microorganisme. Dar cea mai fascinantă parte a acestui recif este întinderea vastă de corali de toate culorile, formele și texturile. Corali moi se cațără peste cei tari, alge și bureți pictează rocile în modele fanteziste și fiecare crăpătură a pietrelor este casa vreunei creaturi. Întregul recif se transformă de la nord, de unde s-a format, spre sud, fiind o adevărată menajerie, unică în lume. 

Iată câteva imagini incredibile de la Marea Barieră de Corali, care cu siguranță îți vor stârni curiozitatea pentru această lume subacvatică fascinantă:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers