Descoperă Salina Turda pe Google Street View

Descoperă Salina Turda pe Google Street View
 
 

Lungi şi neliniştite sunt căile internetului, dar poate cele mai lungi sunt cele care ne permit să admirăm un loc din fotoliul confortabil de acasă, înainte de a ajunge acolo. Ştii cu siguranţă deja că este vorba despre Google Street View – locul unde poţi ajunge peste tot în lume, ca şi cum ai fi deja acolo. Dacă numeroase locuri din România pot fi deja admirate cu Street View, cum ar fi Castelul Bran, Cascada Bigăr sau Vulcanii Noroioşi, introducerea Salinei Turda ne dezvăluie o lume subterană incredibilă.

Ce poţi vedea pe Google Street View din Salina Turda

Aşa cum era de aşteptat, poţi ajunge la intrarea în Salina Turda pe Google Street View şi poţi explora prima parte a acesteia şi etajul de acces în salină. Aici vei găsi coridoarele de mină, dar şi centrul de tratament al salinei şi calea de acces spre partea inferioară.

Apoi, poţi pătrunde în interiorul Salinei Turda, unde vei avea ocazia să explorezi etajul principal sau Mina Rudolf, unde se află liftul de acces, pista de bowling, terenul de mini-golf, mesele de biliard şi de ping-pong, caruselul, locul de joacă pentru copii şi amfiteatrul pentru spectacole. De asemenea, poţi coborî până în Mina Terezia, pentru a admira lacul subteran, pe care se pot face plimbări cu barca.

Salina Turda

De ce să vizitezi Salina Turda

Aruncă o privire pe Google Street View şi vei avea suficiente motive vizuale să ajungi la Salina Turda, să te bucuri de minunile din subteran, de aerul SF al complexului şi de posibilitatea de a petrece o zi întreagă aici fără să te plictiseşti. Te vei alătura astfel celor peste 450 000 de turişti care vizitează anual Salina Turda de la deschiderea sa din 2010, an în care a fost încheiat procesul de modernizare.

În plus, trebuie să ştii că exploatarea sării datează la Turda din vremea romanilor şi că Salina în sine datează din anul 1271. Alte motive care să te aducă la salină ar fi faptul că acesta este un adevărat muzeu al mineritului, la care se adaugă un centru de tratament, dar şi un ştrand în aer liber, toate perfecte pentru o vacanţă în Transilvania.

Ai vizitat Salina Turda? Spune-ne şi nouă ce ţi-a plăcut.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers