Descoperă România: vezi cum arată unele dintre cele mai frumoase sate din ţară

Descoperă România: vezi cum arată unele dintre cele mai frumoase sate din ţară
 
 
 

Nu pot să fiu obiectiv când vine vorba de ţara mea. Oricât de "rău" ar fi aici, este locul în care m-am născut şi nu doresc să schimb acest lucru nici măcar pentru un trai mai bun. Recunosc că suntem cu un pas sau poate chiar mai mulţi în spatele altora, însă cred că putem schimba asta. Nu cred că trebuie să reinventăm mersul pe jos, cred că trebuie să începem să scoatem la lumină comorile pe care le ascundem în spatele grădinilor.

Nu am spus întâmplător în spatele grădinilor, pentru că astăzi am decis să vă prezint câteva sate din România, adevărate valori istorice, oaze de frumuseţe şi modele de arhitectură.

Vă invit să descoperim şi să cunoaştem adevărata Românie...

Cârlibaba – Suceava

Localitatea Cârlibaba a fost menţionată pentru prima oară în 1629 în cronicile călugărilor de la Mănăstirea Putna. Este locul în care a descălecat Bogdan Vodă, care a ocupat Moldova pornind din Maramureş.

Peisajul care înconjoacă localitatea Cârlibaba pare desprins din basme. În imediata apropiere se află rezervaţia biosferei Pietrosul Rodnei, care oferă un admirabil exemplu de floră şi faună unice în ţară.

Ciocăneşti – Suceava

Localitatea Ciocăneşti a fost prima dată amintit într-un hrisov prin care se consemna la 1400 primirea de către Alexandru cel Bun a muntelui Şuhard.

Această localitate se face remarcată şi deosebită în special prin motivele naţionale unice, sculptate pe faţadele caselor, dar şi prin numeroasele obiective turistice pe care le găzduieşte: două Biserici şi două Schituri Ortodoxe ale comunei, Mănăstirea Sfântul Ştefan cel Mare şi stâna turistică Arseniuc de unde se poate admira o panoramă idilică.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Râmetea – Alba

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Localitatea Râmetea din judeţul Alba se remarcă prin peisajul montan mirific, portul său popular absolut unic, pentru arhitectura deosebită, pentru numeroasele peşteri, poduri naturale şi vechile galerii de mine părăsite din împrejurime dar şi pentru faptul că este locul în care soarele răsare de două ori în aceeaşi zi.

Breb – Maramureş

Breb este o localitate renumită în special în rândul fotografilor străini, care vin să imortalizeze una dintre rarele amprente ale trecutului. În localitate, sunt mai multe puncte de belvedere: Creasta Cocoşului, Lacul Morărenilor şi Taul Chendroaie, toate rezervaţii naturale.

Pe lângă aceste lucruri în localitatea Breb mai este deosebită şi pentru Biserica de Lemn din anul 1300 pe care o găzduieşte şi pentru mândrele Porţi Maramureşene specifice.

Răşinari – Sibiu

Localitatea Răşinari din judeţul Sibiu este locul despre care spunea renumitul filosof Emil Cioran că este singurul loc pe care doreşte să-l mai vadă. Principalele obiective turistice şi culturale – Casa Octavian Goga unde s-a născut poetul, Casa Emil Cioran - casa în care marele filosof s-a născut şi a copilărit, Mausoleul lui Andrei Şaguna, dar şi troiţele amplasate pe hotar.

Bazna – Sibiu

Localitatea Bazna din judeţul Sibiu este renumită pentru Biserica Fortificată. Ca să ajungeti aici, trebuie să urcati nişte trepte solide, în bună stare, până la poarta cetăţii. Aceasta are aspectul unei construcţii specific goticului târziu translivănean din primul sfert al secolului al XVI-lea. O altă frumoasă Biserică fortificată, se află în satul Boian, construită în secolul al XV-lea. Localitatea este renumită şi pentru rasa românescă de porci– porcul de Bazna.

sursa: adevarul.ro

 

Citeşte şi: 10 cele mai izolate aşezări de pe pământCele mai ciudate aşezări din întreaga lumeTOP 10 cele mai bizare clădiri din lume şi Cele mai interesante lacuri din întreaga lume

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.