Descoperă România: Lacul Bucura

Descoperă România: Lacul Bucura
 
 
 

Lacul Bucura este unul din locurile pe care am vrut neapărat să le revăd anul acesta. Ca un făcut, am ales tocmai weekendul din octombrie cu cele mai sumbre predicţii meteo. Dar zicala: dacă vrei cu adevărat, poţi! s-a adeverit încă o dată şi iată că am reuşit s-o fac şi pe asta!

Drumul spre Lacul Bucura

Gura Apei

Am intrat în Parcul Naţional Retezat pe la Barajul Gura Apei. Taxa de intrare: 10 lei/persoană, 5 lei - maşină. De acolo până în Poiana Pelegii sunt aproximativ 20 km. Drumul este de tip drum forestier şi din păcate nu este întreţinut, deci aveţi nevoie de răbdare şi perseverenţă. Noi la un moment dat am lăsat maşina şi am ales să parcurgem pe jos ultimii km până la parcarea din Poiana Pelegii.

Traseul Poiana Pelegii - Lacul Bucura (marcaj cruce roşie) e de max 2h. Am început urcuşul atenţi pe unde călcăm şi puţin îngrijoraţi de ceasul târziu: era trecut de ora 15. Dacă la început nu am fost convinşi că vom ajunge în timp util, am întâlnit şi alţi turişti pe drum şi parcă ne-a mai venit curajul. Astfel, încet-încet, mai cu o pauză de poze, mai cu o vorbuliţă, am ajuns chiar puţin înainte de ora impusă şi anume 16:30.

Poiana Pelegii

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Lacul Bucura

Aşa cum probabil toată lumea ştie de la orele de geografie, Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din România. Lacul este situat la 2.040m în Parcul Naţional Retezat din Munţii Retezat.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Ajunşi la destinaţie, nu am plănuit să zăbovim prea mult, dar tocmai când să plecăm am avut parte de o surpriză tare specială şi de neuitat: am fost vizitaţi de o vulpe. Doamna vulpe ne-a încântat cu prezenţa ei pe puţin 10 minute, timp în care ne-a pozat răbdătoare şi ne-a tolerat comportamentul de turişti entuziasmaţi. Ne-am luat rămas-bun de la peisajul splendid şi am început coborârea spre maşină, promiţându-ne că data viitoare ne vom aloca mult mai mult timp şi că vom face mai multe trasee din Retezat.

Lacul Bucura

Puţin după ce am ajuns la maşină a început să se întunece şi am pornit încet spre cabana unde am fost cazaţi visând la focul din şemineu şi la ţuică fiartă. 

   

Descoperă şi alte locuri speciale din România: Cetatea Făgăraşului şi Vulcanii noroioşi!

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.