Descoperă România: 5 staţiuni în care să mergi la ski

Descoperă România: 5 staţiuni în care să mergi la ski
 
 
 

Dacă vrei să te bucuri de o vacanţă desăvârşită la ski, nu mai trebuie să fugi din ţară! Poate ai fost mai degrabă tentat de înălţimea munţilor Slovaciei sau de frumuseţea pârtiilor din Austria, dar trebuie să ştii că şi România are multe de oferit în materie de pârtii de ski.

Tocmai de aceea am ales să continuăm seria noastră şi să descoperim 5 staţiuni montane din România pe care trebuie să schiezi sau să încerci alte sporturi de iarnă... după preferinţe! Laughing Desigur acestea nu sunt singurele staţiuni numai bune pentru ski aşa că aşteptăm şi sugestiile tale la final.

Arieşeni

Arieşeni

Sursa

Cea mai îndrăgită staţiune de ski din Munţii Apuseni, Arieşeni este locaţia ideală pentru cei care doresc să se bucure de sporturi de iarnă în regiune. Cele trei pârtii disponibile aici au diferite grade de dificultate şi sunt dotate cu tunuri de zăpadă artificială, teleschi şi telescaun. În plus, la baza pârtiilor există şi o mini-pârtie pentru săniuş.

Localizare: Munţii Apuseni, jud. Alba
Pârtii de ski: Vârtop 1, Vârtop 2, Piatra Grăitoare.

Poiana Braşov

Poiana Braşov

Sursa

Poiana Braşov este una dintre cele mai cunoscute staţiuni montane din ţara noastră şi cu siguranţă una care nu mai are nevoie de nicio prezentare atunci când vine vorba de pârtiile de ski. Considerată a fi una dintre cele mai moderne staţiuni de regiunea sa, Poiana Braşov atrage o mulţime de turişti din ţară şi din străinătate datorită numărului mare de pârtii şi amenajărilor sale.

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »

Localizare: Munţii Bucegi, jud. Braşov
Pârtii de ski: Pârtia Lupului, Sulinar, Drumul Roşu, Sub Teleferic, Kanzel, Bradul, Stadion, Ruia, Drumul Albastru.

City break magnific în inima Romei

City break magnific în inima Romei

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 200 Eur
vezi detalii »

Straja

Straja

Una dintre cele mai îndrăgite staţiuni pentru tineret şi familii din România, Straja este o staţiune centrală, ideală pentru practicarea sporturilor de iarnă la nivel începător şi mediu. Domeniul schiabil extins şi instalaţiile de transport pe cablu, cu care sunt dotate acestea, transformă în fiecare an peisajul staţiunii.

Localizare: Munţii Vâlcan, jud. Hunedoara
Pârtii de ski: Straja, Pârtia Lupului, Pârtia Lupului II, Canal, Constantinescu, Sfântul Gheorghe, Mutu, Pârtia Soarelui, Telegondolă, Vf. Straja, Pârtia pentru începători.

Rânca

Rânca

Una dintre cele mai recente adiţii pe lista domeniilor schiabile din ţara noastră, domeniul Vidra-Transaplina, este deservit de staţiunea Rânca. Pârtiile au fost deschide oficial în anul 2012 şi adună în fiecare an tot mai mulţi turişti. Calitatea pârtiilor noi şi moderne, dar şi drumul prin nori pe Transaplina sunt principalele motive pentru o vacanţă aici.

Localizare: Masivul Parâng, jud. Gorj.
Pârtii de ski: M1, M2, M3, M4, Rânca 1, Junior, Transaplina Ski Resort.

Predeal

Predeal

Sursa

O alternativă pentru pârtiile de ski din Poiana Braşov este domeniul schiabil din staţiunea Predeal. Un alt centru turistic de interes de pe Valea Prahovei, staţiunea se bucură de temperaturi perfecte şi de un strat gros de zăpadă pentru mai bine de 3 luni în fiecare an, motiv pentru care oricine se poate bucura de o vacanţă la ski aici, chiar şi în afara sărbătorilor de iarnă.

Localizare: Munţii Bucegi, jud. Braşov
Pârtii de ski: Clăbucet, Subteleferic, Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă, Cocoşul, Sub Teleferic Variantă, Clăbucet Şcoală, Cioplea, Gârbova, Trei Brazi, Polistoaca.

Ce alte staţiuni de ski ai mai adăuga listei noastre?

     

Descoperă România şi citeşte şi despre 5 castele pe care trebuie să le vizitezi, 5 munţi frumoşi pe care merită să-i străbaţi şi 5 oraşe pe care trebuie să le vizitezi!

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.