Descoperă România: 5 staţiuni în care să mergi la ski

Descoperă România: 5 staţiuni în care să mergi la ski
 
 

Dacă vrei să te bucuri de o vacanţă desăvârşită la ski, nu mai trebuie să fugi din ţară! Poate ai fost mai degrabă tentat de înălţimea munţilor Slovaciei sau de frumuseţea pârtiilor din Austria, dar trebuie să ştii că şi România are multe de oferit în materie de pârtii de ski.

Tocmai de aceea am ales să continuăm seria noastră şi să descoperim 5 staţiuni montane din România pe care trebuie să schiezi sau să încerci alte sporturi de iarnă... după preferinţe! Laughing Desigur acestea nu sunt singurele staţiuni numai bune pentru ski aşa că aşteptăm şi sugestiile tale la final.

Arieşeni

Arieşeni

Sursa

Cea mai îndrăgită staţiune de ski din Munţii Apuseni, Arieşeni este locaţia ideală pentru cei care doresc să se bucure de sporturi de iarnă în regiune. Cele trei pârtii disponibile aici au diferite grade de dificultate şi sunt dotate cu tunuri de zăpadă artificială, teleschi şi telescaun. În plus, la baza pârtiilor există şi o mini-pârtie pentru săniuş.

Localizare: Munţii Apuseni, jud. Alba
Pârtii de ski: Vârtop 1, Vârtop 2, Piatra Grăitoare.

Poiana Braşov

Poiana Braşov

Sursa

Poiana Braşov este una dintre cele mai cunoscute staţiuni montane din ţara noastră şi cu siguranţă una care nu mai are nevoie de nicio prezentare atunci când vine vorba de pârtiile de ski. Considerată a fi una dintre cele mai moderne staţiuni de regiunea sa, Poiana Braşov atrage o mulţime de turişti din ţară şi din străinătate datorită numărului mare de pârtii şi amenajărilor sale.

Localizare: Munţii Bucegi, jud. Braşov
Pârtii de ski: Pârtia Lupului, Sulinar, Drumul Roşu, Sub Teleferic, Kanzel, Bradul, Stadion, Ruia, Drumul Albastru.

Straja

Straja

Una dintre cele mai îndrăgite staţiuni pentru tineret şi familii din România, Straja este o staţiune centrală, ideală pentru practicarea sporturilor de iarnă la nivel începător şi mediu. Domeniul schiabil extins şi instalaţiile de transport pe cablu, cu care sunt dotate acestea, transformă în fiecare an peisajul staţiunii.

Localizare: Munţii Vâlcan, jud. Hunedoara
Pârtii de ski: Straja, Pârtia Lupului, Pârtia Lupului II, Canal, Constantinescu, Sfântul Gheorghe, Mutu, Pârtia Soarelui, Telegondolă, Vf. Straja, Pârtia pentru începători.

Rânca

Rânca

Una dintre cele mai recente adiţii pe lista domeniilor schiabile din ţara noastră, domeniul Vidra-Transaplina, este deservit de staţiunea Rânca. Pârtiile au fost deschide oficial în anul 2012 şi adună în fiecare an tot mai mulţi turişti. Calitatea pârtiilor noi şi moderne, dar şi drumul prin nori pe Transaplina sunt principalele motive pentru o vacanţă aici.

Localizare: Masivul Parâng, jud. Gorj.
Pârtii de ski: M1, M2, M3, M4, Rânca 1, Junior, Transaplina Ski Resort.

Predeal

Predeal

Sursa

O alternativă pentru pârtiile de ski din Poiana Braşov este domeniul schiabil din staţiunea Predeal. Un alt centru turistic de interes de pe Valea Prahovei, staţiunea se bucură de temperaturi perfecte şi de un strat gros de zăpadă pentru mai bine de 3 luni în fiecare an, motiv pentru care oricine se poate bucura de o vacanţă la ski aici, chiar şi în afara sărbătorilor de iarnă.

Localizare: Munţii Bucegi, jud. Braşov
Pârtii de ski: Clăbucet, Subteleferic, Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă, Cocoşul, Sub Teleferic Variantă, Clăbucet Şcoală, Cioplea, Gârbova, Trei Brazi, Polistoaca.

Ce alte staţiuni de ski ai mai adăuga listei noastre?

     

Descoperă România şi citeşte şi despre 5 castele pe care trebuie să le vizitezi, 5 munţi frumoşi pe care merită să-i străbaţi şi 5 oraşe pe care trebuie să le vizitezi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers