Descoperă România: 5 muzee pe care trebuie să le vizitezi

Descoperă România: 5 muzee pe care trebuie să le vizitezi
 
 

Cu o istorie atât de îndelungată şi o cultură deosebit de bogată, România este o ţară plină de muzee. Marile oraşe se laudă cu muzee judeţene sau municipale, de artă şi de istorie, dar şi cu muzee specifice zonelor ţării în care se află. Dincolo de toate acestea, unele dintre muzeele ţării noastre atrag foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate.

Am ales să vi le prezint pe 5 dintre acestea, însă lista poate continua. Numărul mare de vizitatori pe care i-au avut în anii trecuţii, dar şi activitatea susţinută a acestor muzee ne îndeamnă să le vizităm de fiecare dată.

Muzeul Naţional Brukenthal, Sibiu

Muzeul Naţional Brukenthal, Sibiu

Sursa

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu include cele mai cunoscute colecţii de artă din ţara noastră. Baronul Samuel von Brukenthal a construit această colecţie impresionantă încă din 1759, iar atunci când a devenit Guvernator în Transilvania a ridicat şi palatul ce include muzeul de astăzi. Astăzi, Brukenthal înseamnă mai mult decât un muzeu de artă, având numeroase secţii speciale ce pot fi vizitate separat.

Muzeul include: Galeria de Artă Europeană, Biblioteca Brukenthal, Galeria de Artă Românească, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Vânătoare şi Sala cu Frescă.
Website: brukenthalmuseum.ro

Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Bucureşti

Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Bucureşti

Sursa

Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti din Bucureşti este nu numai un muzeu, ci o oază de relaxare în aer liber pentru capitala supra-aglomerată. Pe malul Lacului Herăstrău, vizitatorii se pot bucura de o incursiune în mediul rural, tradiţional românesc şi, periodic, de evenimente cu specific, târguri de produse tradiţionale şi aşa mai departe.

Muzeul include: arhitectura vernaculară, colecţii de obiecte de patrimoniu şi documente.
Website: muzeul-satului.ro

Muzeul Naţional al Unirii, Alba Iulia

Muzeul Naţional al Unirii, Alba Iulia

Sursa

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia este o importantă parte a patrimoniului local al oraşului. Alături de Sala Unirii, acesta este locul în jurul căruia se desfăşoară o mulţime de evenimente cu ocazia zilei naţionale. În plus, Muzeul include şi expoziţii temporare de artă şi istorie.

Muzeul include: Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii, Biblioteca, expoziţii permanente de istorie, arheologie şi etnografie.
Website: muzeuluniriialba.wordpress.com şi mnuai.ro

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Bucureşti

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Bucureşti

Sursa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa din Bucureşti s-a dezvoltat din Muzeul de Istorie Naturală şi Antichităţi. Sub conducerea lui Grigore Antipa a devenit ceea ce este astăzi: un loc destinat studiului şi educării publicului. Biodiversitatea, istoria naturală şi evoluţia acestora sunt subiectele principale ale colecţiilor muzeului.

Muzeul include: Colecţii speciale ştiinţifice şi de geologie, paleontologie, anatomie, vertebrate şi nevertebrate, entomologie, etnografie şi antropologie.
Website: antipa.ro

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Sibiu

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Sibiu

Sursa

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu include mai multe mici muzee, dintre care cel mai cunoscut este cel dedicat satului. În aer liber, vizitatorii se pot bucura de o incursiune în mediul tradiţional românesc, rural, dar şi de numeroase expoziţii şi evenimente cu specific.

Muzeul include: Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, Muzeul de Etnografie Universală FRANZ BINDER, Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA şi Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească EMIL SIGERUS.
Website: muzeulastra.ro

Ce alte muzee din România ai mai adăuga listei noastre?

    

Descoperă România şi citeşte şi despre 5 staţiuni în care să mergi la ski, 5 castele pe care trebuie să le vizitezi şi 5 munţi frumoşi pe care merită să-i străbaţi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers