Descoperă România: 5 munţi frumoşi pe care merită să-i străbaţi

Descoperă România: 5 munţi frumoşi pe care merită să-i străbaţi
 
 

Nu ştiu cum se face că în echipa noastră suntem toţi pasionaţi de munte. Drumeţiile de vacanţă sunt pentru noi o alegere mai potrivită decât statul cu burta la soare... Laughing şi cum ţara noastră are o mulţime de locuri frumoase la înălţime, am decis să vă prezint 5 munţi frumoşi din România pe care merită să-i străbaţi!

Munţii Bucegi

Munţii Bucegi

Munţii Bucegi înseamnă aproape 300 km² de munte, situaţi între Valea Prahovei şi Valea Ialomiţei. Întins pe teritoriul a trei judeţe, lanţul muntos urcă până la 2505 m în cel mai înalt punct al său: Vârful Omu. Staţiunile montane numeroase deschid drumul turiştilor în Munţii Bucegi atât pe timp de iarnă, cât şi pe timp de vară.

Unde să te cazezi: Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, Bran.
Obiective turistice: Sfinxul şi Babele, Crucea Eroilor Neamului, Cascada Urlătoarea, Peştera Ialomiţei.

Munţii Apuseni

Munţii Apuseni

Munţii Apuseni domină regiunea de Vest a ţării în privinţa destinaţiilor de vacanţă montane pe care le aleg turiştii români şi străini. Cel mai înalt punct al masivului este Vârful Bihor, ce ajunge la 1849 m. Cercetările speologice din Munţii Apuseni indică existenţa a peste 400 de peşteri aici, aşa că nu este de mirare că Apusenii sunt preferaţi de turiştii activi, dornici de a explora locuri noi în vacanţele lor.

Unde să te cazezi: Boga, Stâna de Vale, Arieşeni.
Obiective turistice: Peştera Urşilor, Cetăţile Ponorului, Cascada Vălul Miresei, Lacul Leşu.

Munţii Retezat

Munţii Retezat

Munţii Retezat se înalţă între Petroşani şi Haţeg şi se împart în două grupe: Retezatul Mare şi Retezatul Mic, despărţite de Lacul Bucura. Cel mai înalt vârf de aici este Peleaga, ce ajunge până la 2509 m înălţime. Numeroasele trasee turistice disponibile aici dezvăluie turiştilor peisaje deosebite la înălţimi ameţitoare.

Unde să te cazezi: Straja, Râuşor.
Obiective turistice: Lacul Bucura, Rezervaţia de Zimbri de la Silvuţ-Haţeg, Biserica Densuş, Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Munţii Parâng

Munţii Parâng

Munţii Parâng se aseamănă cu Retezatul din punctul de vedere al numărului mare de lacuri glaciare. În plus, este unul dintre cele mai puţin amenajate şi mai sălbatice masive din ţara noastră, ceea ce îl face deosebit de atractiv pentru turiştii iubitori de natură.

Unde să te cazezi: Parâng, Rânca.
Obiective turistice: Transalpina, Peştera Muierilor, Lacul Gâlcescu.

Munţii Făgăraş

Munţii Făgăraş

Munţii Făgăraş includ cel mai înalt vârf din România: Vârful Moldoveanu, 2544 m. Toată lumea ştie acest lucru încă de pe băncile şcolii. Ce află turiştii care vin în această regiune în plus este că lanţul montan ascunde o mulţime de obiective turistice impresionante, drumuri prin nori şi peisaje naturale incredibile.

Unde să te cazezi: Făgăraş, Sâmbăta de Sus, Arefu.
Obiective turistice: Lacul Bâlea, Lacul Capra, Transfăgărăşan, Cetatea Poenari.

Ce alte lanţuri montane din România ai mai adăuga listei noastre?

    

Descoperă România şi citeşte şi despre 5 oraşe pe care trebuie să le vizitezi, 5 mănăstiri pe care trebuie să le vezi şi 5 saline în care trebuie să ajungi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers