Descoperă România: 5 mănăstiri pe care trebuie să le vezi

Descoperă România: 5 mănăstiri pe care trebuie să le vezi
 
 

Aşa cum te-am obişnuit, continuăm să explorăm împreună cele mai frumoase locuri din România. De data aceasta, m-am gândit să facem o incursiune pe la cele mai importante mănăstiri din ţara noastră. Toată lumea ştie cât este de important cultul religios pentru români şi ce valoare culturală, istorică şi socială au avut şi au în continuare locaşurile de cult de la noi. Iată aşadar, din diverse colţuri ale ţării, 5 mănăstiri româneşti pe care trebuie să le vezi!

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna a fost construită în anul 1466, sub ctitoria lui Ştefan cel Mare. Aceasta poartă hramul Adormirii Maicii Domnului şi este renumită pentru contribuţia semnificativă la cultura şi literatura românească. În trecut, aici se copiau manuscrise şi se realizau adevărate opere de artă în miniaturi, motiv pentru care Mănăstirea Putna include şi un muzeu bogat în exponate artistice.

Localizare: Putna, jud. Suceava.
Website: putna.ro

Mănăstirea Tismana

Mănăstirea Tismana

Mănăstirea Tismana este cel mai vechi aşezământ de acest tip, încă funcţional, de pe teritoriul istoric al Ţării Româneşti. Ctitoria mănăstirii aparţine Sf. Nicodim, iar hramul bisericii mănăstirii este Adormirea Maicii Domnului. Tezaurul bogat al mănăstirii, peisajele naturale de excepţie din împrejurimi şi numeroasele legende şi evenimente istorice legate de Mănăstirea Tismana sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să o vizitezi.

Localizare: Tismana, jud. Gorj.
Website: manastirea-tismana.ro

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos a fost sfinţită în anul 1724 şi poartă hramul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril. Este una dintre cele mai frumoase şi mai vizitate locaşuri de cult din capitală şi se află pe Lista monumentelor istorice din România. Mănăstirea Stavropoleos include şi un mic muzeu, bogat în obiecte religioase, şi o bibliotecă.

Localizare: Str. Stavropoleos, nr. 4, Sector 3, Bucureşti
Website:
stavropoleos.ro

Mănăstirea Voroneţ

Mănăstirea Voroneţ

Mănăstirea Voroneţ a fost construită în anul 1488 şi este una dintre cele mai cunoscute ctitorii ale lui Ştefan cel Mare, în special pentru că a devenit un simbol printre atracţiile turistice din ţara noastră şi s-a făcut remarcată în faţa altor locaşuri de cult datorită culorii sale deosebite. Mănăstirea ortodoxă de maici poartă hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Localizare: Gura Humorului, jud. Suceava.
Website:
-

Mănăstirea Bârsana

Mănăstirea Bârsana

Mănăstirea Bârsana este una dintre cele mai importante obiective turistice religioase din Maramureş. Documentele plasează vechea mănăstire în această regiune încă din anul 1711. Având hramul Soborul Sfinţilor Apostili, Mănăstirea Bârsana este un adevărat complex religios şi cultural, ce include şi un muzeu şi o mică bibliotecă.

Localizare: Bârsana, jud. Maramureş.
Website:
manastireabarsana.ro

Ce alte mănăstiri din România ai mai adăuga listei noastre?

    

Descoperă România şi citeşte şi despre 5 saline în care trebuie să ajungi, 5 lacuri pe care trebuie să le vezi şi 5 chei spectaculoase pe care merită să le parcurgi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers