Descoperă România: 5 lacuri naturale pe care trebuie să le vezi

Descoperă România: 5 lacuri naturale pe care trebuie să le vezi
 
 

România este cunoscută pentru peisajele sale surprinzătoare şi pentru diversitatea formelor de relief. Pierdute printre toate aceste minuni se ascund cele mai frumoase lacuri naturale. Cu toate că ţara noastră este pavată de un număr foarte mare de ochiuri de apă, câteva dintre ele sunt cu siguranţă de neratat pentru orice turist român... şi poate reuşim să aducem şi străini să le vadă!? Laughing

Lacul Roşu

Lacul Roşu

Lacul Roşu s-a format la poalele Muntelui Hăşmaşu Mare în 1837. Barajul natural plasat într-o vale ferită de intemperiile vremii este locaţia ideală pentru relaxare printre iubitorii de natură, care ajung în această regiune.

Localizare: Gheorgheni, jud. Harghita.
Obiective turistice: Cheile Bicazului, Lacul Izvorul Muntelui, Portul turistic Bicaz, trasee montane spre Vârful Ucigaşu, Vârful Suhardu Mic şi Vârful Suhardu Mare.

Lacul Sf. Ana

Lacul Sf. Ana

Lacul Sf. Ana este singurul lac de origine vulcanică din România. Acesta s-a format pe locul unui crater de vulcan stins, dar care încă produce emanaţii mofetice, motiv pentru care vegetaţia şi fauna lacului sunt oarecum reduse.

Localizare: Tuşnad, jud. Harghita.
Obiective turistice: Băile Tuşnad, Tinovul Mohoş, Piscul Cetăţii, Vf. Cecele.

Lacul Bâlea

Lacul Bâlea

Lacul Bâlea este unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din ţara noastră, cunoscut pentru peisajul montan deosebit care îl înconjoară. În inima Munţilor Făgăraş, turiştii se pot bucura de un loc de popas inedit la malul lacului şi de un punct de pornire pentru drumeţii deosebite.

Localizare: 2040m altitudine, Munţii Făgăraş, jud. Sibiu.
Obiective turistice: Transfăgărăşan, Cascada Bâlea, Hotelul şi Biserica de Gheaţă (numai iarna).

Lacul Capra

Lacul Capra

Lacul Capra este un alt lac de origine glaciară aflat în Munţii Făgăraş, localizat în apropierea Lacului Bâlea. Datorită altitudinii la care se află, lacul este un magnet pentru cei care iubesc peisajele montane şi expediţiile la înălţime.

Localizare: 2230m altitudine, Munţii Făgăraş, jud. Sibiu.
Obiective turisitce: Transfăgărăşan, Vârful Vânătoarea lui Buteanu, Cascada Bâlea.

Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului este una dintre minunile înconjurate de legendă din Parcul Naţional Cheile Nerei. Frumuseţea acestei ape este dată de culoarea sa albastru-turcoaz, dar şi de frumuseţea traseului prin natură, care ajunge la acesta trecând şi pe la alte obiective naturale deosebite.

Localizare: Parcul Naţional Cheile Nerei, jud. Caraş-Severin.
Obiective turistice: Cascada Beuşniţa, Cascada La Văioagă, Traseul La Tunele.

Ce alte lacuri naturale din România ai mai adăuga listei noastre?

    

Descoperă România şi citeşte despre 5 chei spectaculoase pe care merită să le parcurgi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers