Descoperă România: 5 grădini zoologice pe care trebuie să le vizitezi

Descoperă România: 5 grădini zoologice pe care trebuie să le vizitezi
 
 

România are multe lucruri frumoase arătat. Chiar dacă grădinile zoologice nu sunt atât de numeroase în ţara noastră, nu sunt atât de mari sau de moderne, există câteva pe care trebuie să le vizitezi. Am ales 5 dintre acestea pe care ţi le prezint mai jos, dar, ca de fiecare dată, lista rămâne deschisă şi aştept şi sugestiile tale de grădini zoologice din România pe care trebuie să le vizitezi.

Grădina Zoologică din Sibiu

Grădina Zoologică din Sibiu

Sursa

Grădina Zoologică din Sibiu este renumită ca fiind prima deschisă pe teritoriul României. Datând din anul 1929, aceasta este localizată în Pădurea Dumbrava şi include peste 200 de animale şi păsări din 52 de specii diferite.

Adresa: Calea Dumbrăvii, nr. 124, Sibiu.
Online: zoo.sibiu.ro

Grădina Zoologică Târgu Mureş

Grădina Zoologică Târgu Mureş

Sursa

Grădina Zoologică din Târgul Mureş domină partea estică a oraşului, fiind localizată într-un spaţiu împădurit, numai bun pentru ca animalele găzduite aici să se simtă ca acasă. În prezent, grădina zoologică include aproximativ 500 de animale din 80 de specii diferite.

Adresa: str. Verii, nr. 57, Târgu Mureş.
Online: zootirgumures.ro

Grădina Zoologică Băneasa, Bucureşti

Grădina Zoologică Băneasa, Bucureşti

Sursa

Grădina Zoologică Băneasa este amplasată la ieşirea din capitala aglomerată, înspre DN1 şi este în plin proces de expansiune. Se doreşte ca pe viitor, grădina zoologică să se transforme într-un adevărat Bio parc, pe modelul celor din străinătate.

Adresa: Aleea Vadul Moldovei, nr. 4, Sector 1, Bucureşti.
Online: zoobucuresti.com

Grădina Zoologică Oradea

Grădina Zoologică Oradea

Sursa

Grădina Zoologică Oradea a fost redeschisă în anul 2013, după o perioadă de extindere a spaţiului şi de modernizare. Bineînţeles acest fapt a dus şi la creşterea numărului de exemplare ce pot fi admirate aici de la mamifere şi păsări, la peşti şi reptile.

Adresa: Calea Matei Basarab, nr. 30, Oradea.
Online: zooradea.ro

Grădina Zoologică din Braşov

Grădina Zoologică din Braşov

Sursa

Grădina Zoologică din Braşov a intrat în anul 2011 în renovare. Redeschisă în 2014, aceasta a primit o nouă înfăţişare şi o structură modernă pentru cuştile animalelor şi pentru spaţiile deschise, cum sunt lacurile şi zonele de promenadă.

Adresa: str. Brazilor, nr. 1, Braşov.
Online: Facebook Zoo Braşov

Ce alte grădini zoologice din România ai mai adăuga listei noastre?

    

Descoperă România şi citeşte şi despre 5 cafenele în care să mergi cu prietenii, 5 muzee pe care trebuie să le vizitezi şi 5 staţiuni în care să mergi la ski!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers