Descoperă România: 5 drumuri deosebite pe care să conduci

Descoperă România: 5 drumuri deosebite pe care să conduci
 
 

Cele cinci drumuri prezentate mai jos sunt mai mult decât căi de transport. Ele oferă adevărate aventuri de călătorie, prin peisajele lor aproape ireale şi obiectivele turistice din zonă, drumurile devenind, în sine, atracţii ale turiştilor din ţară şi străinătate. Doar se zice că şi drumul, nu doar destinaţia, contează, nu?

Transfăgărăşan

Transfăgărăşan

Sursa

Unii ar caracteriza Transfăgărăşanul ca fiind o experienţă excepţională de condus datorită peisajelor sale parcă împrumutate dintr-o altă lume. Este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din ţară, aflându-se pe locul doi ca altitudine în topul şoselelor alpine din ţară. Cei 151 de kilometri de drum sunt presăraţi cu multe serpentine, poduri, viaducte şi tunele, precum şi o multitudine de obiective turistice.

Localizare: DN7C; între comuna Bascov, judeţul Argeş şi DN1, între Sibiu şi Braşov.
Obiective turistice: Lacul Vidraru, Lacul Bâlea, Lacul Capra.

Transalpina

Transalpina

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România, atingând 2145 m la Pasul Urdele. Deşi construcţia sa a fost începută pe vremea romanilor şi, mai târziu, a fost inaugurată oficial în perioada interbelică, Transalpina a fost pusă în folosinţă abia în 2009. Drumul Regelui, cum mai este numită şoseaua, traversează munţii Parâng şi oferă şoferilor peisaje pitoreşti.

Localizare: DN 67C; din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj şi Sebeş, judeţul Alba-Iulia.
Obiective turistice: Staţiunea Rânca, Munţii Parâng, Lacul Gâlcescu, Peştera Muierii, Peştera Polovragi.

Defileul Jiului

Defileul Jiului

Sursa

Sub numele său oficial, DN 66, Defileul Jiului străbate judeţele Hunedoara şi Gorj. Acesta şi-a luat numele de la râul a cărui traseu îl urmează. Defileul Jiului este considerat un drum periculos, cu multe serpentine şi căderi de stânci. Parcul Naţional Defileul Jiului este principalul său obiectiv turistic, de o frumuseţe rară, care se întinde între Masivele Parâng şi Vâlcan.

Localizare: DN 66; leagă oraşele Petroşani şi Târgul Jiu
Obiective turistice: Parcul Naţional Defileu Jiului

Trans-Semenic

Trans-Semenic

Sursa

Trans-Semenic, numit şi Transalpina Banatului, este un drum care leagă localităţile Văliug şi Slatina-Timiş. Acesta a fost inaugurat la începutul lunii decembrie 2014, după reabilitarea sa care a durat 5 ani, şi deja este considerat unul dintre cele mai spectaculoase şosele montane din ţară. DJ 582 are 36 km şi scurtează drumul obişnuit spre Semenic cu 50 km.

Localizare: DJ 582; leagă Văliug şi Slatina-Timiş, Judeţul Caraş-Severin
Obiective turistice: Muntele Semenic.

Pasul Turnul Roşu

Pasul Turnul Roşu

Sursa

Pasul Turnul Roşu face legătura dintre judeţele Sibiu şi Vâlcea, de-a lungul Văii Oltului, şi are o altitudine maximă de 354 m în defileul de la Turnul Roşu. Această trecătoare care şi-a luat denumirea de la comuna Turnul Roşu, este cunoscută pentru peisajele sale superbe. În apropiere, se află Pasul Cozia şi Pasul Curmătura Vidruţei.

Localizare: E81, DN7; între judeţele Sibiu şi Vâlcea.
Obiective turistice: Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Turnul, Castrul Roman Arutela.

Ce alte drumuri din ţară ai mai adăuga listei noastre?

      

Descoperă România şi citeşte şi despre 5 monumente impresionante ale naturii5 grădini zoologice pe care trebuie să le vizitezi şi 5 cafenele în care să mergi cu prietenii!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers