Descoperă România: 5 chei spectaculoase pe care merită să le parcurgi

Descoperă România: 5 chei spectaculoase pe care merită să le parcurgi
 
 
 

Atunci când ne alegem traseele pentru drumeţii, cel mai adesea ne orientăm după punctele pe care vrem să le vedem pe traseu... cel puţin aşa fac eu, mereu în căutare de trasee care duc la cascade, peşteri sau puncte de belvedere impresionante. Dacă vrei un traseu cu adevărat spectaculos, care este în sinea lui o atracţie turistică, dar şi o provocare pentru cei pasionaţi de plimbări luuungi în aer liber, atunci îţi propun 5 chei din România pe care merită să le parcurgi!

Cheile Râmeţului

Cheile Râmeţului

Cheile Râmeţului sunt în sinea lor un singur obiectiv turistic, plin cu numeroase atracţii pentru cei care iubesc natura, dar şi monumentele din ţara noastră. Aria protejată se întinde pe 40ha, de-a lungul cărora pereţii calcaroşi lasă vizitatorii să se delecteze cu doline, peşteri, turnuri şi creste.

Localizare: Baia de Arieş, jud. Alba.
Obiective turistice: Munţii Trascău, Mănăstirea Râmeţ, Drumul Narciselor.

Cheile Crivadiei

Cheile Crivadiei

Cheile Crivadiei reprezintă o arie protejată deosebit de frumoasă şi numai bună de explorat în Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Ciclovina. Micuţa rezervaţie de numai 10ha atrage numeroşi turişti în zonă, deoarece se remarcă prin peisajele naturale uimitoare, floră şi faună bogate, dar şi câteva obiective turistice istorice.

Vacanță de vis în Zakynthos

Vacanță de vis în Zakynthos

7 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timișoara
de la 380 Eur
vezi detalii »

Localizare: sat Crivadia, loc. Petrila, jud. Hunedoara.
Obiective turistice: Turnul Crivadiei, Cheile Băniţei, Peştera Gura Oanei, cetatea dacică Feţele Albe.

Concediul la care ai visat în Corfu

Concediul la care ai visat în Corfu

7 nopți cazare
de la 120 Eur
vezi detalii »

Cheile Corcoaiei

Cheile Corcoaiei

Cheile Corcoaiei se numără şi ele printre obiectivele demne de admirat în ţara noastră, chiar dacă nu sunt atât de cunoscute turiştilor. Frumuseţea peisajelor şi a traseelor de aici este cu siguranţă cel mai bun motiv pentru a explora rezervaţia naturală din Munţii Mehedinţi.

Localizare: Băile Herculane, jud. Caraş-Severin
Obiective turistice: Băile Herculane, Valea Cernei, Moara cu apă de pe Cerna, Munţii Mehedinţi, Valea lui Iovan.

Cheile Ţâsnei

Cheile Ţâsnei

Cheile Ţâsnei sunt o altă opţiune fermecătoare pentru cei care ajung în apropiere de Băile Herculane şi vor să admire frumuseţile naturale din Munţii Mehedinţi. Traseul cheilor este unul dintre cele mai spectaculoase din această zonă, deoarece poteca marcată urcă de-a lungul stâncilor, oferind un peisaj ameţitor asupra întregii văi.

Localizare: Băile Herculane, jud. Caraş-Severin
Obiective turistice: Băile Herculane, Gaura Fetii, Moara Dracilor, Vârful Piatra Galbenă, Cascada Vânturătoarea.

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii este una dintre cele mai cunoscute rezervaţii de acest tip din Transilvania. Pe un teritoriu generos de 324ha, rezervaţia adăposteşte o mulţime de comori naturale, de la animale şi plante, până la roci şi peşteri. Diversitatea biologică, stâncile abrupte şi peisajele pitoreşti sunt cele care atrag tot mai mulţi turişti pe traseele din Cheile Turzii.

Localizare: la 6km de Turda, jud. Cluj
Obiective turistice: Salina Turda, Castrul roman Potaissa, Dealul Alb, Cheile Turului, Cascada Ciucaş şi Cheile Borzeşti.

Ce alte chei din România ai mai adăuga listei noastre?

     

Vrei să descoperi şi alte frumuseţi ale României? Atunci citeşte şi despre: cascadele din România, salinele româneşti şi Parcurile Naţionale din ţară!

Concediu relaxant în Thassos

Concediu relaxant în Thassos

7 nopţi cazare
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.