Descoperă România: 5 castele pe care trebuie să le vizitezi

Descoperă România: 5 castele pe care trebuie să le vizitezi
 
 
4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

România are o îndelungată şi bogată istorie. Locul în care istoria tumultoasă şi fascinantă se întâlneşte cu arta nu poate fi altul decât un castel. Şi acest lucru este cum nu se poate mai evident în ţara noastră, mai ales pentru că numărul de astfel de construcţii este unul generos. Tocmai de accea am decis să-ţi prezint unele dintre cele mai cunoscute castele din ţara noastră, pe care trebuie să le vizitezi!

Castelul Bran

Castelul Bran

Castelul Bran este un simbol pentru ţara noastră şi unul dintre cele mai cunoscute castele din România. Faima castelului este dată de legendele care îl înconjoară, în special cele care indică faptul că aceasta ar fi fost locuinţa lui Dracula. Castelul maiestuos domină localitatea cu acelaşi nume de la înălţimea unei stânci şi a fost construit în perioada 1211-1377. Găsești aici locuri de cazare în Brașov.

Localizare: Bran, jud. Braşov.
Website: castelulbran.ro

Castelul Peleş

Castelul Peleş

Castelul Peleş este un alt obiectiv simbol al ţării noastre. Construit în perioada 1873-1914, la cererea Regelui Carol I al României, castelul a fost reşedinţa de vară a casei regale. În prezent funcţionează ca muzeu, în care turiştii pot admira trecutul glorios regal al României în săli impresionante, precum: Sălile de arme, Sala de muzică, Salonul Maur, Sala Florentină, Apartamentul Imperial, Holul de Onoare şi multe altele.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Localizare: Sinaia, jud. Prahova.
Website: peles.ro

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Castelul Cantacuzino este un "rival" al frumosului şi mult mai cunoscutului Castel Peleş, aflându-se tot pe Valea Prahovei. Acesta datează din anul 1911 şi a aparţinut familiei Cantacuzino, motiv pentru care îi poartă şi numele. Astăzi clădirea funcţionează ca muzeu, incluzând colecţii de heraldică, picturi şi taboluri, sculpturi şi obiecte decorative. Găsești aici locuri de cazare în Bușteni.

Localizare: Buşteni, jud. Prahova.
Website: cantacuzinocastle.com

Castelul Pelişor

Castelul Pelişor

Castelul Pelişor este de fapt un palat de mici dimensiuni, ce, alături de Castelul Peleş, a făcut parte din domeniul regal de vacanţă din Sinaia. Pelişorul a fost construit între anii 1899-1902, ca reşedinţă pentru Prinţul Ferdinand şi soţia sa Maria. Spre deosebire de Peleş, acest castel mai mic păstrează o simplitate elegantă şi rafinată în decoraţiuni, apropiindu-se mai mult de stilul un locuinţe decât de cel regal.

Localizare: Sinaia, jud. Prahova.
Website: peles.ro

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor este o altă cetate reprezentativă pentru ţara noastră. Datând din Epoca Medievală, este un important monument al arhitecturii gotice şi a fost finalizat în secolul 15 de Ioan de Hunedoara. Castelul Corvinilor a fost restaurat masiv începând cu anul 2010, aşa că astăzi este una dintre comorile medievale ale României ce reliefează perfect trecutul.

Localizare: Hunedoara, jud. Hunedoara.
Website: castelulcorvinilor.ro

Ce alte castele din România ai mai adăuga listei noastre?

    

Descoperă România şi citeşte şi despre 5 munţi frumoşi pe care merită să-i străbaţi, 5 oraşe pe care trebuie să le vizitezi şi 5 mănăstiri pe care trebuie să le vezi!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.