Descoperă oraşe din România care găzduiesc numeroase obiective turistice

Descoperă oraşe din România care găzduiesc numeroase obiective turistice
 
 

Multe oraşe din ţara noastră sunt deosebit de frumoase. Poţi alege un city break în oricare dintre acestea, pentru că vei avea foarte multe atracţii de vizitat. Noi îţi propunem o listă a celor mai importante asemenea oraşe din România şi câteva sugestii pentru cele mai importante atracţii turistice de vizitat în fiecare dintre ele!

Sighişoara

Sighisoara

Sighişoara este oraşul medieval care nu prea mai are nevoie de nicio prezentare, pentru că este în sinea lui o atracţie turistică deosebită. Localizat în judeţul Mureş, oraşul datează din secolul al XII-lea şi este unul dintre cele mai bine conservate monumente medievale din ţara noastră. Aici poţi vizita Turnul cu Ceas şi muzeul din interiorul acestuia, Cetatea Sighişoarei, Casa Veneţiană, Casa Vlad Dracul, Scările acoperite, Biserica din Deal şi Muzeul Armelor.

Braşov

Brasov

Braşovul este un oraş preferat de cei care doresc să viziteze cât mai multe obiective turistice sau de cei care accesează Poiana Braşov pe timpul vacanţelor de iarnă. Centrul judeţului cu acelaşi nume a fost fondat în anul 1234, însă urme cele mai timpurii indicii că zona a fost locuită datează din Neolitic. Aici poţi vizita o mulţime de obiective turistice impresionante, începând cu celebra Piaţa Sfatului şi continuând cu Biserica Neagră, Strada Sforii, Cetăţuia Braşovului şi porţile vechiului oraş.

Constanţa

Constanta

Constanţa este principalul oraş de la malul Mării Negre şi punctul de acces către staţiunile de pe litoral. Portul oraşului este cel mai mare de la Marea Neagră şi locul din care poţi porni în explorarea acestei frumoase şi întinse ape. Mai mult decât atât, tot aici poţi vizita un obiectiv simbolic, nu numai pentru oraş, ci şi pentru ţara noastră în genereal, cum este Cazinoul din Constanţa, dar şi alte atracţii deosebite, cum ar fi Farul Genovez, Edificiul Roman cu Mozaic, Casa cu Lei, Parcul Arheologic, Moscheea Mahmoud II şi Piaţa Ovidiu.

Sibiu

Sibiu

Sibiul este oraşul spre care să te îndrepţi dacă eşti pasionat nu numai de city break-uri, ci şi de cultură, nu degeaba a fost Capitală Europeană a Culturii în anul 2007. Centrul vechi al oraşului a fost atunci perfect restaurat, iar frumuseţea istorică a locului se menţine şi astăzi în moduri uimitoare. Arhitectura istorică este cea care te întâmpină de la început în Piaţa Mare, în Piaţa Mică şi pe străduţele medievale ce împânzesc tot oraşul. Mai poţi de asemenea opta pentru vizitarea Muzeului Naţional Brukental, a Complexului Muzeal ASTRA, a Podului Minciunilor, a Turnului Sfatului şi altor embleme ale oraşului.

Bucureşti

Bucuresti

Bucureştiul este capitala ţării noastre şi un oraş ce merită vizitat şi admirat pentru frumuseţea lui grandioasă, care ascunde o sumedenie de obiective turistice. Fiind cel mai mare oraş din România, poţi fi sigur de faptul că nu te vei plictisi nici o secundă aici şi că vei avea o mulţime de locuri de vizitat şi de admirat. Unele dintre cele mai importante obiective turistice, pe care nu ai voie să le ratezi sunt: Palatul Parlamentului (cea mai mare clădire administrativă din lume), Arcul de Triumf, Ateneul Român, Muzeul de Ştiinţe Naturale Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român şi Centrul Vechi.

Timişoara

Timisoara

Timişoara este centrul Banatului şi unul dintre oraşele din Vestul ţării în care ai foarte multe obiective turistice de vizitat. Istoria oraşului din centrul judeţului Timiş a fost marcată de numeroasele stăpâniri străine, care şi-au lăsat amprenta în arhitectura, dar şi în cultura oraşului. Cele mai prestante rămăşiţe ale acestora pot fi văzute în Piaţa Unirii şi Centrul oraşului. În plus, vei mai avea ocazia să vizitezi şi Catedrala Ortodoxă, Domul Catolic, Opera Română, Muzeul Banatului, Muzeul de Artă, Teatrul Naţional, dar şi Teatrele de Stat German şi Maghiar şi o mulţime de parcuri amplasate pe malul râului Bega.

Alba Iulia

Alba Iulia

Alba Iulia este un alt oraş istoric al României pe care trebuie să-l vizitezi. Oraşul are o tradiţie istorică deosebită şi o importanţă marcantă pentru trecutul ţării noastre, pentru că aici a avut loc Marea Adunare Naţională de la 1 decembrie 1918, în urma căreia s-a înfăptuit Unirea. Aşadar, numeroase obiective turistice de aici au o conotaţie istorică legată de acest eveniment, printre care şi Muzeul şi Sala Unirii. Alte atracţii deosebite sunt Cetatea Alba Carolina, Catedrala Reîntregirii, Statuia Ecvestră a lui Mihai Viteazul, Biserica din lemn a primei mitropolii ortodoxe şi multe altele.

Iaşi

Isai

Iaşiul este unul dintre cele mai mari oraşe din regiunea de est a ţării şi capitala fostei Provincii Moldova. De aceea, oraşul are o importanţă deosebită pentru trecutul românesc, fapt reflectat în numărul mare de atracţii turistice cu caracter istoric, dar şi pentru cultura noastră, fiind un important centru universitar şi artistic. Dintre cele mai importante obiective turistice, pe care nu trebuie să le ratezi într-o vizită aici, menţionăm: Mănăstirea Cetăţuia, Palatul de Cultură, Palatul Cuza, Parcul Ciric, Teatrul Luceafărul, Muzeul Literaturii Române şi aşa mai departe.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraş reşedinţă de judeţ pe care trebuie să-l vizitezi. Istoria şi cultura Transilvaniei se împletesc în această fostă capitală de provincie, aşezată pe un relief cu dealuri, ce dă un farmec deosebit întregului peisaj urban. Atracţiile turistice istorice, artistice şi viaţa de noapte se completează perfect pentru un city break în Cluj Napoca. Aici poţi vizita Biserica Sf. Mihail, Piaţa Unirii, Statuia lui Matei Corvin, Palatul Justiţiei, Grădina Botanică, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Piaţa Avram Iancu şi altele.

Mangalia

Mangalia

Mangalia este un alt oraş deosebit de la malul Mării Negre pe care trebuie să-l vizitezi. Oraşul antic Callatis era principalul port al regiunii şi un loc adesea menţionat în scrierile literare ale acelor vremuri şi în documentele istorice ulterioare. Până şi astăzi pot fi văzute rămăşiţele antice ale Callatisului, care poartă turiştii în trecutul ţării noastre. Vei putea admira Moscheea din Mangalia, Cimitirul Sciţian, Portul Mangalia, Muzeul de Arheologie Callatis, Rezervaţia Naturală Pădurea Hagieni, Herghelia Mangalia şi multe alte atracţii turistice deosebite ale litoralului Mării Negre aflate în apropiere.

Tu ce oraș din România ai alege pentru un city break?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers