Descoperă noul terminal al Aeroportului din Mumbai

Descoperă noul terminal al Aeroportului din Mumbai
 
 

Aeroportul din Mumbai nu mai fusese renovat de mai bine de 3 decenii, așa că este ușor de înșeles de ce se necesita o investiție de anvergură aici. În plus, orașul Mumbai din India a cunoscut una dintre cele mai rapide creșteri din ultimii ani, astfel că transportula aerian a devenit rapid o necesitate și un mijloc din ce în ce mai utilizat pentru accesul în oraș.

Terminalul 2 al Aeroportului din Mumbai

Aeroport Mumbai

Prin urmare, la începutul anului 2014, autoritățile din Mumbai au inaugurat noua înfățișare a aeroportului, după investiția colosală de 890 milioane de dolari. Arta indiană și stilul arhitectural ultra-modern s-au împletit perfect în imaginea noului terminal din Mumbai. Designul pentru Terminalul 2 al Aeroportului din Mumbai a fost creat de Skidmore, Owings and Merrill din New York City și se laudă cu diverse recorduri, precum cel mai lung vitraliu și cel mai mare program public de artă.

În afara noului Aeroport din Mumbai

Aeroport Mumbai

Pentru a crea această capodoperă arhitecturală, dar și de o utilitate desăvârșită pentru transportul din India, au fost necesari 300 acri de teren mlăștinos. Aceștia au fost curățați de către localnici, iar practica de curățare a terenului și de colectare a gunoaielor de la aerport și de la numeroase hoteluri apărute în apropiere, a rămas ca una dintre ocupațiile de bază pentru cei mai săraci locuitori ai orașului.

Aeroport Mumbai

Așadar, Aeroportul din Mumbai este încă un exemplu evident de discrepanță între sărăcia locuitorilor și investițiile masive în infrastructură!

    

Vrei să vezi și mai multe aeroporturi deosebite din lume? Citește și despre 8 aeroporturi noi care te vor impresiona!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers