Descoperă Maramureşul: zona de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoşului

Descoperă Maramureşul: zona de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoşului
 
 

În vara acestui an, zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului din Maramureş a devenit oficial destinaţie de ecoturism, iar în luna octombrie, la Braşov, a primit distincţia oficială din partea Autorităţii Naţionale pentru Turism. Cu această ocazie, WWF-România (World Wide Fund for Nature România) a lansat website-ul oficial www.ecomaramures.com, care să reprezinte această frumoasă zonă mai departe. 

Zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului

Mara-Cosău-Creasta Cocoşului este o zonă deosebit de specială din Maramureş, incluzând 7 arii naturale protejate, sate tradiţionale, peisaje deluroase de tip mozaic, biserici monument şi două biserici de Patrimoniu UNESCO. Toate acestea sunt învăluite în cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri din zona Maramureşului. Având un patrimoniu bogat, zona are un potenţial turistic semnificativ, ce se doreşte a fi susţinut şi întreţinut prin programul de dezvoltare de ecoturism zonal. 

Ce poţi afla de pe noul website

ecomaramures.ro este noua imagine online a zonei Mara-Cosău-Creasta Cocoşului. De aici poţi afla toate informaţiile necesare planificării unei vacanţe în Maramureş. Vei descoperi zona prin patrimoniul local şi tradiţiile pe care le poţi admira sau prin deliciile locale pe care le poţi degusta. De asemenea, afli ce activităţi şi evenimente au loc în zonă, unde te poţi caza şi unde găseşti alte servicii turistice pentru vacanţa ta, inclusiv ghizi locali şi pachete turistice speciale. În plus, afli mai multe despre proiectul de conservare a zonei şi despre cum poţi contribui şi tu la acesta!

Planuri de viitor pentru zona Maramureş

WWF-România îşi propune să dezvolte tot mai mult ecoturismul din zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului din Maramureş. Se urmăreşte reglarea problemelor locale, pentru o mai bună gestionare a resurselor naturale, practici mai responsabile în turism, creşterea calităţii serviciilor turistice şi stoparea distrugerii arhitecturii tradiţionale.

Descoperă şi tu Maramureşul alături de WWF-România în zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului!

Asociația Ecologic

Realizat in colaborare cu: Asociația Ecologic

Zona Mara – Cosău – Creasta Cocoșului ocupă văile formate de râurile Mara și Cosău și este mărginită la sud de Rezervația Naturală Creasta Cocoșului.

Află mai multe despre Asociația Ecologic >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers