Descoperă Maramureşul: zona de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoşului

Descoperă Maramureşul: zona de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoşului
 
 
 

În vara acestui an, zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului din Maramureş a devenit oficial destinaţie de ecoturism, iar în luna octombrie, la Braşov, a primit distincţia oficială din partea Autorităţii Naţionale pentru Turism. Cu această ocazie, WWF-România (World Wide Fund for Nature România) a lansat website-ul oficial www.ecomaramures.com, care să reprezinte această frumoasă zonă mai departe. 

Zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului

Mara-Cosău-Creasta Cocoşului este o zonă deosebit de specială din Maramureş, incluzând 7 arii naturale protejate, sate tradiţionale, peisaje deluroase de tip mozaic, biserici monument şi două biserici de Patrimoniu UNESCO. Toate acestea sunt învăluite în cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri din zona Maramureşului. Având un patrimoniu bogat, zona are un potenţial turistic semnificativ, ce se doreşte a fi susţinut şi întreţinut prin programul de dezvoltare de ecoturism zonal. 

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »

Ce poţi afla de pe noul website

ecomaramures.ro este noua imagine online a zonei Mara-Cosău-Creasta Cocoşului. De aici poţi afla toate informaţiile necesare planificării unei vacanţe în Maramureş. Vei descoperi zona prin patrimoniul local şi tradiţiile pe care le poţi admira sau prin deliciile locale pe care le poţi degusta. De asemenea, afli ce activităţi şi evenimente au loc în zonă, unde te poţi caza şi unde găseşti alte servicii turistice pentru vacanţa ta, inclusiv ghizi locali şi pachete turistice speciale. În plus, afli mai multe despre proiectul de conservare a zonei şi despre cum poţi contribui şi tu la acesta!

Sejur de neuitat în Zakynthos

Sejur de neuitat în Zakynthos

7 nopți cazare, demipensiune, zbor din București
de la 430 Eur
vezi detalii »

Planuri de viitor pentru zona Maramureş

WWF-România îşi propune să dezvolte tot mai mult ecoturismul din zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului din Maramureş. Se urmăreşte reglarea problemelor locale, pentru o mai bună gestionare a resurselor naturale, practici mai responsabile în turism, creşterea calităţii serviciilor turistice şi stoparea distrugerii arhitecturii tradiţionale.

Descoperă şi tu Maramureşul alături de WWF-România în zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului!

Asociația Ecologic

Realizat in colaborare cu: Asociația Ecologic

Zona Mara – Cosău – Creasta Cocoșului ocupă văile formate de râurile Mara și Cosău și este mărginită la sud de Rezervația Naturală Creasta Cocoșului.

Află mai multe despre Asociația Ecologic >

 
Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.