Descoperă locurile minunate din Hong Kong Global Geopark

Descoperă locurile minunate din Hong Kong Global Geopark
 
 

Pe coasta nord-estică din Hong Kong curioșii pot să descopere modul în care natura a creat cele mai frumoase sculpturi în stâncă. Hong Kong Global Geopark face parte din rețeaua de geopark-uri din întreaga lume protejate de UNESCO și este un loc unic care, cu siguranță, te va impresiona.

Inaugurat în 2009, Hong Kong Global Geopark acoperă un spațiu de peste 50 km2 și are două regiuni geologice distincte: rocile vulcanice de pe peninsula Sai Kung și formațiunile sedimentare și satele vechi din Noile Teritorii. Panoramele incredibile din acest parc cuprind stânci vulcanice, faleze accidentate, peșteri marine și peninsule cu forme ciudate.

Hong Kong Global Geopark se află la jumătate de oră cu autobuzul de centrul orașului Hong Kong. Bărci cu ghizi transportă vizitatorii în jurul insulelor din parc, în timp ce temerarii care vor să facă drumeții, să înoate sau să observe fauna pot lua feribotul. Cel mai simplu de vizitat este Insula Sharp, care este legată de orașul Sai Kung de un mic feribot care circulă la intervale de 15 minute.

Roci vechi de milenii și peisaje de neegalat la Hong Kong Global Geopark

Cea mai importantă zonă a parcului este regiunea vulcanică Sai Kung cu o multitudine de coloane de bazalt în formă de fagure. Aceste formațiuni interesante au o nuanță roz-aurie în lumina soarelui și s-au format în urmă cu 160 de milioane de ani, ca urmare a unei erupții masive. Lava și cenușa s-au întărit și s-au contractat, formând aceste siluete neobișnuite. Soarele, vântul și valurile au terminat treaba, sculptând și adăugând culoare.

Regiunea de roci sedimentare conține cele mai vechi formațiuni geologice din Hong Kong, de peste 400 de milioane de ani. Datând din perioada dinozaurilor, acești monoliți antici te vor impresiona cu formele lor ciudate în nuanțe puternice de violet, verde și ocru. Piatra care îți va sări în ochi imediat se numește ”Pumnul diavolului” datorită formei sale asemănătoare unui pumn cu degetele încleștate. Tot aici mai poți admira giganți în formă de tort sau platforme, precum și piscine din piatră ce conțin ecosisteme întregi.

Dacă nu vrei să vizitezi acest loc incredibil cu mijloace de transport în comun, poți face drumeții pe traseul MacLehose, unul dintre cele mai frumoase din Hong Kong. Drumul șerpuiește de-a lungul șoselelor Tai Mong Tsai și Sai Kung Man Kee și te poartă până la Barajul de Est. Dacă continui încă un kilometru și jumătate vei ajunge la una dintre cele mai frumoase plaje ale geoparcului unde apele albastre sunt înrămate de colonade uriașe. Cu toate astea, următorii 13 km sunt considerați segmentul cel mai frumos al acestui traseu de 100 km, ce trece pe lângă piscuri majestice și golfuri izolate și care se termină cinci ore mai târziu în Pak Tam Au.

Citește și despre alte parcuri naționale incredibile ale lumii.

Admiră peisaje superbe din Hong Kong Global Geopark:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers