Descoperă locuri care îţi oferă panorame minunate asupra ţării

Descoperă locuri care îţi oferă panorame minunate asupra ţării
 
 

Cunoaşte România înainte să o părăseşti! 

Dacă vrei să vezi cele mai frumoase panorame asupra ţării, atunci trebuie să urci în cele mai înalte locaţii! Ţi-am pregătit câteva locuri de unde priveliştea este excepţională şi pe care trebuie să le accesezi, dacă vrei şi tu să te bucuri de frumuseţile României văzute de sus. De la zone în care poţi admira natura în toată splendoarea ei, până la cele mai înalte drumuri şi la panorame urbane, iată care sunt punctele de unde România se vede în cele mai spectaculoase moduri!

Bâlea - Transfăgărăşan

Panorama Transfagarasan

De la Lacul şi Cabana Bâlea, din Transfăgărăşan, vei avea parte de una dintre cele mai frumoase panorame naturale din România. Te poţi bucura de o plimbare cu maşina pe una dintre cele mai interesante şosele şi ai un loc de popas din care poţi vedea atât Lacul Bâlea, un lac glaciar din Munţii Făgăraş aflat la o înălţime de 2040m, dar şi curbele întortocheate ale şoselei DN7C, care străbate lanţul muntos şi face legătura între Sibiu şi Piteşti de-a lungul a 90km.

Transalpina

Panorama Transalpina

Transalpina (DN67C) îţi oferă o panoramă deosebită asupra Munţilor Parâng. În orice parte a acestei şosele ai alege să te opreşti, pe traseul dintre localităţile Novaci şi Sebeş, ai ocazia să admiri peisaje naturale care îţi taie răsuflarea. Acesta este cel mai înalt drum asfaltat din România, având cel mai înalt punct în Pasul Urdele, unde altitudinea este de 2145m, aşa că poţi fi sigur de faptul că vei vedea munţii, văile şi spectaculosul drum în toată splendoarea lor de la o înălţime deosebită.

Vârful Moldoveanu

Panorama Varful Moldoveanu

Vârful Moldoveanu este cel mai înalt din România, atingând o altitudine de 2544m. Prin urmare, este destul de uşor de înţeles de ce ar trebui să alegi acest punct pentru a vedea cele mai frumoase panorame naturale din ţara noastră. Dacă vrei să faci o drumeţie până în vârf, trebuie să ai la tine echipament de căţărat, hrană şi apă, dar mai ales aparatul foto, pentru că vei avea numeroase peisaje de fotografiat. Pe drum vei găsi şi câteva cabane, locaţii pentru camping şi puncte de belvedere superbe.

Crucea de pe Caraiman

Panorama Caraiman

Crucea de pe Caraiman este spectaculoasă în sinea ei, chiar şi văzută de la baza muntelui. La o altitudine de 2384m, vârful cu crucea este cel mai uşor de recunoscut dintre cele din Munţii Bucegi. Spectacolul naturii însă este mai mult decât copleşitor atunci când îl priveşti de la Crucea Eroilor Neamului, care se află la o înălţime de 2291m, de unde poţi admira panorama îmbrăcată de nori, de zăpadă sau de ceaţă din Valea Seacă.

Sky Tower Bucureşti

Panorama Sky Tower Bucuresti

Sky Tower Bucureşti este cea mai înaltă clădire din România, având 37 de etaje şi 137m înălţime. Centrul de afaceri a devenit deja unul dintre simbolurile capitalei şi este locul din care oricine poate admira panorama întinsă a oraşului, începând cu peisajul conturat de Lacul Floreasca. Ultimele etaje sunt rezervate pentru Skybar, aşa că vei putea nu numai să admiri peisajul urban deosebit, ci şi să te relaxezi şi să te bucuri alături de cei dragi de momente frumoase petrecute cu stil la înălţime. Sky Tower Bucureşti este localizat între Calea Floreasca şi Strada Barbu Văcărescu.

Ocolașul Mare - Munţii Ceahlău

Panorama Ceahlau

Ocolaşul Mare din Munţii Ceahlău este o rezevaţie ştiinţifică aflată în vârful cel mai înalt din acest lanţ muntos - Vârful Ocolaşul Mare. De la o altitudine de 1907m, poţi admira munţii şi văile din Ceahlău, câteva cabane răzleţe, care umanizează peisajul natural extrem de liniştit, dar şi o mulţime de plante şi animale specifice acestei zone. Printre cele mai impresionante vederi de aici se numără cele ale celorlalte vârfuri stâncoase din Ceahlău, care răsar printre văile înverzite sau prin ceaţă.

Acestea sunt câteva dintre cele mai înalte puncte din ţara noastră din care poţi admira un peisaj deosebit, fie el urban, fie el natural. Pentru oricare din aceste locaţii, nu uita să-ţi iei la tine aparatul foto, pentru că vei avea ocazia să faci cele mai frumoase fotografii de vacanţă, dar şi să-ţi acorzi câteva momente pentru a te bucura de măreţia naturii şi de frumuseţea ţării noastre! Tu spre care dintre aceste locaţii ai vrea să te îndrepţi mai întâi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers