Descoperă Ljubljana, Capitala Sloveniei

Descoperă Ljubljana, Capitala Sloveniei
 
 
 

Înainte de a mă hotărî să vizitez Ljubljana, ca punct de start pentru concediul de vară din aces an, nu știam mai nimic despre oraș și nu știu de ce, nici nu prea aveam așteptări mari.

Dar cum pofta vine mâncând, Ljubljana este genul de oraș care îl îndrăgești tot mai mult pe măsură ce îl descoperi.

Fostă membră a blocului iugoslav, Slovenia este mai degrabă o mică Austrie decât ceva ce acum nu demult a fost sub socialism și tutelă sârbă.

Ca atare, Ljubljana, capitala Sloveniei este un oraș care în pofida dimensiunilor reduse, atât ca suprafață cât și ca populație, reușește să impresioneze în cel mai bun sens al cuvântului.

Cinci motive pentru care ai să iubeşti Ljubljana

1. Arhitectura veche a orașului

Orașul capitală este îmbrăcat în clădiri vechi, bine întreținute, piețe aerisite și parcuri liniștite.

2. Delicatesele turistice

Principala atracție, Castelul Ljubljanei întradevăr este un obiectiv ce nu trebuie ratat. Fortificația este construită pe un deal, deasupra orașului de unde ai vedere panoramică, este la distanță mică de centrul istoric și merită o plimbare și poate o cafea servită în curtea interioară, la una dintre terasele de acolo.

Concediu relaxant în Thassos

Concediu relaxant în Thassos

7 nopţi cazare
de la 155 Eur
vezi detalii »

Vacanță de vis în Zakynthos

Vacanță de vis în Zakynthos

7 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timișoara
de la 380 Eur
vezi detalii »

Parcul Tivoli, o pădure în mijlocul orașului, unul dintre cele mai frumoase parcuri pe care le-am văzut.

Biserica Franciscană Annunciation o biserică barocă de secol VII ce intră în categoria monumentelor culturale.

Congress Square - jumătate piață și jumătate parc.

Congress Square, Ljubljana

Dragon's Bridge, Triple Bridge și Butcher's Bridge - un pod de legendă, unul clasic și unul modern, inspirat de faimosul pod parizian plin de lacăte.

3. Restaurantele chic

Toate localurile Ljubljanei au o notă aparte, sunt foarte diferite unul față de altul, care de care mai cochete și mai interesante te invită să le treci pragul și să te lași sedus de arta culinară slovenă!

4. Localizarea

Din Ljubljana ai:  50 km până la minunatul Lac Bled, 50 km până la Peștera Postajna, 60 km până la intrarea în Parcul Național Triglav, 100 km până pe Trenta Valey - o vale turistica minunată, și aproximativ 100 km până la mare. What more can you wish for?

5. Atmosfera și locuitorii

Atmosfera caldă, locuitorii civilizați și liniștiți, lipsa agitației din oraș și aerul curat fac din Ljubljana una dintre cele mai surprinzătoare orașe-capitală ale Europei.

Citește mai mult despre ce poți face în Ljubljana și cât timp ai nevoie pentru a te bucura de frumusețile cochetei capitale slovene aici.

Săptămână de răsfăț în Croația

Săptămână de răsfăț în Croația

7 nopţi cazare
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.