Descoperă Italia - 14 locuri pe care trebuie să le vizitezi - partea întâi

Descoperă Italia - 14 locuri pe care trebuie să le vizitezi - partea întâi
 
 

Italia este o ţară deosebit de frumoasă! Toată lumea ştie acest lucru... pentru că este ţara în care găseşti şi oraşe perfecte pentru city break şi plaje pentru vară şi munţi pentru iarnă! Ce altceva ţi-ai mai putea dori? Pentru că există atât de multe locuri frumoase pe care le poţi vizita în Italia, am decis să fac o selecţie a acestora şi voi începe, în partea întâi, cu destinaţii de vacanţă din Italia cu siguranţă cunoscute de toată lumea!

Roma

Roma
Sursa

Roma, capitala Italiei, nu mai are nevoie de nicio prezentare! Este destinaţia perfectă pentru un city break italian şi abundă de obiective turistice dintre cele mai diversificate, cele mai importante fiind, din punctul meu de vedere, cele de natură istorică şi culturală.

Veneţia

Veneţia
Sursa

Veneţia este un alt oraş italian pe care trebuie să-l vizitezi măcar o dată! Este unic prin canalele şi pieţele sale şi niciunde altundeva nu ar trebui să te plimbi cu gondola dacă nu ai făcut-o în Veneţia. Adaugă la asta şi Carnavalul din Veneţia şi ai suficiente motive pentru o vacanţă acolo.

Milano

Milano
Sursa

Milano este oraşul cunoscut sub denumirea de Capitala Modei. Aşadar, dacă vrei un city break la shopping, trebuie să ajungi în cunoscutul oraş italian. Însă shoppingul nu e tot! Şi în Milano poţi vedea o mulţime de obiective turistice, clădiri deosebite şi canale navigabile.

Bologna

Bologna
Sursa

Bologna este un oraş dedicat celor pasionaţi de istorie şi de gastronomie. Cu numeroase clădiri spectaculoase vechi şi restaurante tradiţionale italiene de renume internaţional, Bologna îţi va umple imediat timpul pe care ai ales să-l petreci în acest loc.

Verona

Verona
Sursa

Verona mă duce imediat cu gândul la Romeo şi Julieta. Dacă vrei o vacanţă romantică, atunci trebuie să păşeşti pe urmele celui mai celebru cuplu din piesele lui Shakespeare şi să admiri câteva locaţii în care se presupune că ar fi fost plasată povestea lor de dragoste.

Toscana

Toscana
Sursa

Regiunea Toscana este renumită pentru peisajele sale impresionante, pentru vinurile produse aici, dar şi pentru aerul artistic pe care îl are. Îţi recomand să încerci un city break în Florenţa, pentru ca mai apoi să alegi o plimbare prin întreaga regiune!

Coasta Amalfi

Coasta Amalfi
Sursa

Coasta Amalfi este locul în care te poţi bucura de vară! Pentru o vacanţă la mare cu peisaj spectaculos, trebuie să alegi Sorrento, oraşul ce pare a coborî de pe stâncile abrupte până pe plajă şi apoi în mare, oferind astfel o imagine de vis pentru vacanţă!

Acestea sunt câteva dintre cele mai cunoscute locuri din Italia, pe care trebuie să le vizitezi! În partea a doua, îţi propun o incursiune prin locuri minunate din aceeaşi ţară, de care poate nu ştiai! Până atunci, aştept să-mi spui ce destinaţii italiene din lista de mai sus ai vizitat şi în care ţi-ar plăcea să ajungi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers