Descoperă cele mai spectaculoase drumuri din ţară

Descoperă cele mai spectaculoase drumuri din ţară
 
 
 

Cunoaşte România înainte să o părăseşti! 

Înainte să părăseşti România, trebuie să vezi cele mai spectaculoase drumuri din ţara noastră! O mini-vacanţă cu maşina sau pur şi simplu o plimbare de weekend te poate duce în locuri minunate, unde asfaltul întins sau drumurile de ţară sunt mărginite de unele dintre cele mai impresionante peisaje naturale. Aceste drumuri sunt obiective turistice în sine, însă, în apropierea lor, vei descoperi şi popasuri cu vederi care îţi taie respiraţia şi alte obiective turistice naturale unice în România! Vino să le vezi alături de noi!

Pasul Tihuţa

Pasul Tihuta

Pasul Tihuţa se află în inima Munţilor Bârgău, fiind străbătut de DN17 şi E58. Drumul face legătura între Transilvania şi Bucovina pe un traseu deosebit de spectaculos la 1227m altitudine. Trebuie să ştii însă că aceasta este una dintre cele mai dificile trecători rutiere, dar vei avea ocazia să admiri şi un peisaj care va face drumul mai mult decât plăcut. În apropiere poţi vizita staţiunea Piatra Fântânele, Complexul Dracula, Mănăstirea Naşterii Maicii Domnului, Izvorul La Borcuţ şi câteva cătune tradiţionale uitate parcă în splendoarea pustiului montan.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului sunt străbătute de drumul ce leagă judeţele Neamţ şi Harghita, trecând prin centrul Munţilor Hăşmaş. Acesta este un alt drum de trecere între Transilvania şi Moldova, care a fost săpat de-a lungul Râului Bicaz, ce a conturat frumoasele văi şi chei. Probabil cea mai spectaculoasă porţiune a acestui drum este DN12C, un drum transcarpatic, ce leagă localităţile Gheorgheni şi Bicaz. În apropiere se poate vizita Lacul Roşu, dar şi celelalte minuni naturale ale Parcului Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş.

Cheile Grădiştei

Cheile Gradistei

Cheile Grădiştei se află în apropiere de oraşul Braşov şi includ două staţiuni montane deosebite: Moeciu şi Fundata. Drumul spectaculos se desfăşoară în jurul satului de vacanţă Fundata, între Bran şi Rucăr. Trecând printre Munţii Bucegi şi Munţii Piatra Craiului, drumul oferă un peisaj montan sublim, dar şi acces la o mulţime de obiective turistice naturale, cum ar fi Parcul Naţional Piatra Craiului şi traseele montane din acesta, Prăpăstiile Zărneştilor, Rezervaţia Naturală La Chişătoare, Peştera Dâmbovicioara, Peştera cu lilieci şi Lacul Vidraru.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Transalpina

Transalpina

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Transalpina, adică DN67C, este cel mai înalt drum din România, având ca pisc de altitudine Pasul Urdele, care atinge 2145m. Şoseaua modernizată traversează Munţii Parâng şi leagă localităţile Sălişte, judeţul Sibiu, şi Novaci, judeţul Gorj. Transalpina este o şosea mai puţin cunoscută decât Transfăgărăşanul, cu toate că este cea mai înaltă şi cea mai veche din ţara noastră, fiind construită pe vremea Regelui Carol al II-lea, pentru că nu a fost utilizată, până după reasfaltarea din 2009. Staţiunea montană Rânca s-a dezvoltat de asemenea o dată cu modernizarea Transalpinei.

Transfăgărăşan

Transfagarasan

Transfăgărăşan, adică DN7C, este cel de-al doilea cel mai înalt drum din ţara noastră, însă mult mai cunoscut pentru peisajele spectaculoase pe care le oferă, pentru că este un drum modern şi pentru că a fost locaţia pentru numeroase emsiuni TV sportive din ţară şi din străinătate. Şoseaua aceasta înseamnă 90 km de curbe şi de întorsături perfecte pentru pasionaţii de condus, dar şi pentru cei care vor să admire frumuseţile naturii într-o locaţie inedită. Drumul leagă oraşele Sibiu şi Piteşti şi trece pe lângă o mulţime de obiective turistice, cum ar fi Cascada Bâlea şi Bâlea Lac, Lacul Capra, Barajul şi Lacul Vidraru, Cetatea Poenari şi aşa mai departe.

Cheile Sohodolului

Cheile Sohodolului

Cheile Sohodolului se află pe teritoriul administrativ al comunei Runcu, din judeţul Gorj, într-o arie protejată, naturală deosebit de frumoasă. Drumul care străbate cheile este atractiv nu atât pentru şoferi, cât mai ales pentru cei care sunt pasionaţi de drumeţii în natură şi care vor să descopere cele mai interesante locaţii din aşa-numitul Canion din Gorj. Atracţiile naturale de pe Cheile Sohodolului pe care trebuie să le vezi în traseele turistice sunt Nările, Inelul Doamnei, Inelul de Piatră, Peştera Fusteica, Peştera Popii, Peştera Gârla Vacii şi aşa mai departe.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunarii

Cazanele Dunării oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din ţara noastră. Acestea fac parte din Defileul Dunării, la trecerea prin Munţii Carpaţi, în zona Porţile de Fier. Şoseaua care trece pe aici este mărginită de malul abrupt al apei şi de un perete stâncos, oferind o imagine deosebită a naturii. În plus, aici poţi vedea şi Chipul lui Decebal, săpat în stâncă, de o dimensiune impresionantă şi o mulţime de peşteri, printre care şi Peştera Gura Ponicovei şi Peştera Veterani, sau poţi opta pentru o plimbare cu barca pe Dunăre pentru a admira mai bine porţiunea de 9km de la Cazane.

Sperăm că te-am inspirat pentru următoarea călătorie cu maşina prin ţară. Nu uita să te opreşti pe drum, să admiri frumuseţea peisajelor şi să faci cât mai multe poze frumoase! Le aşteptăm şi noi alături de impresiile tale despre cele mai spectaculoase drumuri din România! Pe care dintre acestea ai vrea să călătoreşti în următoarea vacanţă?

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.