Descoperă cele mai mari aquariumuri din lume

Descoperă cele mai mari aquariumuri din lume
 
 

Indiferent de vârstă, acvariile sunt ceva absolut fascinant! De la mic la mare, ne minunăm de peştişorii coloraţi pe care îi putem vedea în acvariile de apartament. Dar atunci când vine vorba de aquariumuri, lucrurile devin şi mai minunate. De aceea ţi-am pregătit o listă a celor mai mari aquariumuri ale lumii, iar pozele deosebite cu acestea te vor lăsa, inevitabil, cu gura căscată!

AquaDom - cel mai mare aquarium cilindric

AquaDom - cel mai mare aquarium cilindric
Sursa

Deşi multe hoteluri de lux se laudă cu propriile aquariumuri, niciunul nu se poate compara cu AquaDom, aquariumul cilindric pe care îl poţi vizita la Radisson Hotel, Berlin. Aproape 1 milion de litri de apă intră în aquariumul înalt de 25m, în care înoată peste 2 500 de peşti din 56 de specii diferite.

Acquario di Genova - cel mai mare aquarium din Europa

Acquario di Genova - cel mai mare aquarium din Europa
Sursa

Acquario di Genova este cel mai mare parc acvatic din Europa. Acesta include 70 de rezervoare de apă, plasate într-o structură specială. Pentru turiştii români, aquariumul din Genova este cea mai la îndemână destinaţie şi cu siguranţă locul în care vasitatea şi diversitatea vieţii subacvatice te va uimi.

uShaka Marine World - cel mai mare aquarium din Africa

uShaka Marine World - cel mai mare aquarium din Africa
Sursa

uShaka Marine World se află în KwaZulu-Natal, Africa de Sud. Aquariumul este plasat pe fâşia de uscat dintre plajă şi portul Durban şi include nu numai 32 rezervoare de apă spectaculoase, cu specii dintre cele mai diverse, de la căluţi de mare până la rechinii şi delfini, ci şi un parc de distracţii. În plus, acest aquarium se remarcă prin faptul că a fost construit pentru a arăta ca o epavă, potrivindu-se şi mai mult cu ceea ce vizitatorii pot vedea dincolo de geamurile de sticlă.

AQWA - cel mai mare aquarium din Australia

AQWA - cel mai mare aquarium din Australia
Sursa

AQWA din vestul Australiei este o adevărată incursiune în imensitatea apelor lumii. Rezervoarele de apă de aici au fost împărţite pentru a reprezenta toate regiunile acvatice de pe mapamond, de la apele îngheţate ale sudului, până la apele calde, tropicale, în care se află recifurile de corali ai nordului.

Churaumi Aquarium - al doilea cel mai mare aquarium

Churaumi Aquarium - al doilea cel mai mare aquarium
Sursa

Churaumi Aquarium face parte din Ocean Expo Commemorative National Government Park din Motobu, Japonia. Cu aproape 7,5 milioane de litri de apă, acesta este locul în care vizitatorii pot vedea unele dintre cele mai deosebite specii de vietăţi subacvatice, cum ar fi pisicile de mare şi diferitele specii de rechini.

Georgia Aquarium - cel mai mare din lume

Georgia Aquarium - cel mai mare din lume
Sursa

Georgia Aquarium este cel mai mare aquarium din lume. Aici se află aproape 24 milioane de litri de apă în care înoată mai bine de 100 000 de animale din 500 de specii diferite. Printre cele mai remarcabile specii marine pe care le poţi admira în acest aquarium se află: rechini, balene şi pisici de mare.

O vizită într-un asemenea aquarium probabil seamănă cu un dive adânc în ocean! Ce poate fi mai frumos decât atât? Te poţi plimba laolaltă cu cele mai adorabile vietăţi, cum sunt căluţii de mare sau delfinii, sau chiar cu cele mai periculoase, ca rechinii sau pisicile de mare... şi totul de după un geam de sticlă!

Care a fost cel mai impresionant aquarium pe care l-ai viztat până acum?

     

Daca îţi alegi destinaţiile de vacanţă în funcţie de obiectivele turistice unice pe care le poţi vedea în acele locuri, atunci trebuie să citeşti şi despre: Cele mai frumoase locuri abandonate şi ruine de pe planetă, 10 cele mai misterioase locuri din lume şi TOP 10 cele mai înfricoşătoare locuri din Europa.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers